Pontus Almqvist räddade en poäng för IFK Norrköping med sitt sena kvitteringsmål.
Pontus Almqvist räddade en poäng för IFK Norrköping med sitt sena kvitteringsmål. Bild: Anders Bjurö/TT

"Vi kör varje match som att vi ligger sist"

Två minuter före full tid såg det ut som att Malmö FF gett nytt liv åt den allsvenska toppstriden. Då prickade inhopparen Pontus Almqvist in 1–1.
– Jag tittar på tabellen varje dag, säger 21-åringen.

ANNONS

IFK Norrköping var inför mötet i Malmö överlägset målgladast i allsvenskan och hade gjort sju mål mer än något annat lag i ligan. Man skulle inte gå mållösa denna gång heller.

Pontus Almqvist hade hoppat in och gjort mål i segermatchen mot Göteborg. Och mot Malmö FF skulle historien upprepa sig.

Jens Gustafsson skickade fram mittbacken Rasmus Lauritsen och det var han som nickade ned bollen till en framstormande Almqvist. Inhopparen satte 1–1 via stolpen och såg därmed till att IFK Norrköpings sjupoängsförsprång på Malmö FF är intakt.

– Man vill inte säga för mycket. IFK Norrköping har aldrig tidigare haft en så här bra start på allsvenskan. Det gäller att inte vika ner sig och tro att vi har vunnit eller nåt sånt. Vi kör varje match som att vi ligger sist, lite den inställningen. Titta på hur mycket vi springer, säger poängräddaren och berättar att han inte drar sig för att titta på tabellen.

ANNONS

– Det är fint. Jag kollar hur vi ligger efter varje match, vem som vinner och vilka som förlorar. Nästan varje match blir det perfekt utfall för oss. Det är underbart. Det är svårt att hålla sig från att titta.

Efter sju spelade omgångar leder Norrköping allsvenskan, fyra poäng före Elfsborg. Malmö är sjua, ytterligare tre poäng bakom.

Martin Hardenberger/TT

ANNONS