Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
VARNAR. Jörgen Wålemark har respekt för Karlskrona. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

"Vi kan och måste bli bättre"

Ljungskiles form är god och fortsätter att stiga, men Jörgen Wålemark varnar för Karlskrona, lördagens motståndare på Skarsjövallen.

Karlskrona, just nu på elfteplats i tabellen och i närkontakt med lagen runt kval och nedflyttningsstrecket är i desperat behov av nya poäng. Senast fick de för elfte gången under säsongen oavgjort, 1–1, nu mot topplaget Oskarshamn och de imponerade på Wålemark.

– De borde ha vunnit där. Det är ett stort lag som har kapacitet att ligga mycket högre i tabellen så vi måste ha full respekt för många delar i deras spel. Dels handlar det om deras spetsspelare, dels deras kollektiva konstruktivitet.

Beträffande det egna lagets prestationsförmåga har han ingen, eller väldigt liten oro. Han är nöjd med hur laget svarat upp på träningen och hur satsningen på tung träning nu betalar sig.

– Killarna är lätta, starka och blir bara snabbare och snabbare. Många lag har svårt att hänga med oss nu och dessutom har vi spelat ihop oss. Med det kommer det viktiga självförtroendet som gör att laget agerar mera avslappnat. Det känns också bra med konkurrens om platserna i förstauppställningen.

Samtidigt säger han att det finns stor förbättringspotential.

– Vi kan och måste bli bättre på det mesta om vi vill vara ett lag som nästa år ska vara med i toppstriden och jaga en plats till superettan. Därför är det positivt att flera av killarna redan tagit stora steg framåt, som Filip Karlin och Hampus Dahlqvist har gjort i höst, säger han.

Fotboll, division 1 södra

Ljungskile SK–FK Karlskrona

Skarsjövallen, lördag 15.00.

Läget i LSK: Rober Thompson får troligen får mer tid för rehab av sin lårskada. Jonathan Gustafsson är tillbaka efter avstängning och Alexander Mellqvist, sjuk senast, är redo för spel igen.