Lovar lösning. Ingemar Samuelsson (S) ska se till så det finns badmöjligheter i Uddevalla även under byggtiden.
Lovar lösning. Ingemar Samuelsson (S) ska se till så det finns badmöjligheter i Uddevalla även under byggtiden.

"Vi ska hitta en lösning"

Att stänga det gamla badhuset under byggtiden kan bli förödande för simundervisning och tävlingsverksamhet. Men den politiska majoriteten är inte orolig. – Vi löser det, säger kommunalrådet Ingemar Samuelsson (S).

ANNONS
|

Kritiken mot majoriteten är stor när det gäller hanteringen av badhusfrågan. Oppositionen kritiserar valet av plats och kritiken blir inte mindre när det nu står klart att det gamla badhuset måste rivas innan det nya står färdigt. Något som gör att Uddevalla står utan badhus under en period som kan bli så lång som två år.

Kommunalrådet Ingemar Samuelsson (S) säger att majoriteten just nu tittar på flera lösningar på hur situationen under byggtiden skulle kunna lösas.

– Eftersom vi inte är klara över vilket alternativ vi ska välja kan vi inte veta vilka konsekvenserna blir för simklubben, säger han.

ANNONS

Samuelsson och ordföranden i kultur- och fritidsnämnden Annelie Högberg (S) räknar upp ett antal tänkbara tillfälliga lösningar som skulle kunna bli aktuella. Först och främst handlar det om en förlängning av säsongen på Landbadet med varmvatten, eller tillfälliga bassänger som skulle kunna renas med hjälp av den nuvarande reningsanläggningen.

– Det har vi sett att andra kommuner använder sig av, exempelvis Ängelholm, säger Högberg som också nämner andra bassänger som ett alternativ exempelvis småbassängen på Rosenhäll.

Ingemar Samuelsson är tydlig med att Uddevalla Sim inte kommer att vara helt utan träningsmöjligheter.

– Det ska finnas någon form av träningsmöjligheter. Det kanske blir något sämre under något år men sedan kommer de att få en mycket bättre situation än vad de har i dag. Men man måste ha klart för sig att de blir inte helt utan, säger Samuelsson.

Det kan också bli aktuellt att i något större utsträckning åka till kringkommunerna för att träna, enligt Samuelsson.

– Men vi hoppas hitta lösningar i stan så de ska slippa åka, säger han.

Annelie Högberg är också noga med att påpeka att situationen kommer att bli mycket bättre när den nya simhallen är klart.

– Ja det blir ju väldigt mycket bättre, säger hon.

ANNONS
ANNONS