Lasse Vibe är tillbaka i IFK Göteborg. Han presenterades vid en pressträff på Kamratgården på onsdagen.
Lasse Vibe är tillbaka i IFK Göteborg. Han presenterades vid en pressträff på Kamratgården på onsdagen.

Vibe: "Tusentals meddelanden på Instagram"

En hyllad skyttekung är tillbaka i IFK Göteborg. Själv vill Lasse Vibe dock dämpa supportrarnas höga förväntningar något.

ANNONS
|

Lasse Vibe värvades till IFK Göteborg sommaren 2013. När dansken drog vidare, till engelska Brentford två år senare, hade han hunnit med en skytteligaseger och totalt 31 mål på 56 matcher.

Det har "Blåvitt"-supportrarna inte glömt.

- Under perioden som jag har varit borta har det varit tusentals meddelanden på Instagram och så, 95 procent från Blåvittsupportrar, säger Vibe, som presenterades vid en pressträff på onsdagen.

Tid i frysboxen

Det är dock helt annat läge i IFK Göteborg nu än under danskens första sejour. Klubben kämpar med en ansträngd ekonomi och har en väldigt ung trupp till följd av det.

ANNONS

Dessutom har Vibe själv suttit i frysboxen i kinesiska Changchun Yatai under hösten. Anfallaren hoppas därför att supportrarna kan ha lagom höga krav på honom.

- Jag är här för att hjälpa. Men det gäller att vara ödmjuk och inte tro att "nu kommer Lasse och gör 25 mål och så löser det sig".

Inte i matchform

Förhoppningen är att Vibe kan vara spelklar redan till hemmapremiären mot Elfsborg på söndag. Matchformen räcker dock knappast för spel i 90 minuter än, medger han själv.

IFK Göteborg föll tungt mot AFC Eskilstuna i den allsvenska premiären i helgen och har tippats som ett bottenlag av många bedömare. Frågan är om Lasse Vibe kan bli den frälsare som många blåvita supportrar nu hoppas på.

- Det är en spelare som är smart och när han använder det som bäst har han en otrolig näsa för mål, säger Göteborgstränaren Poya Asbaghi.

ANNONS

- Och det som är extra intressant är att han också jobbar extremt hårt för laget.

TT
Fakta: Lasse Vibe

Född: 2 februari 1987 (32 år) i Danmark.

Familj: Frun Camilla och tvilllingsönerna Alexander och Villads.

Lasse Vibe kom till IFK Göteborg från danska Sönderjyske sommaren 2013. Två år senare värvades han av Brentford i den engelska andraligan. I fjol spelade dansken för Changchun Yatai i den kinesiska ligan.

Facit i IFK Göteborg hittills: 31 mål på 56 seriematcher. Vann den allsvenska skytteligan på 23 mål 2014.

Källa: IFK Göteborg.

ANNONS