Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Adam Jönsson och Isabella Persson Bild: Edvin Bergström

Video och sport i fokus när Bohusläningen satsar

För Adam Jönsson och Isabella Persson väntar en minst sagt spännande höst. Som Bohusläningens nya sportchef och videoreporter ska de ta sig an nya projekt och format för att leverera ännu vassare journalistik.
– Det känns jättespännande, berättar Adam Jönsson som från och med augusti, är Bohusläningens nya sportchef.

Tillsammans med Isabella Persson är Adam Jönsson ett av de nya tillskotten på redaktionen. Han är tidigare sportreporter på Jnytt i Jönköping, men har nu tagit sig till västkusten för att ta sig an sporten i Bohuslän.

– Sport är fantastiskt på så många olika sätt. Det är pulshöjande med intensiva matcher och snabba vändningar men det finns också utrymme att grotta ner sig i analyser, tankar och livshistorier. Jag brukar säga att sport är mycket mer än bara boll och puck, även fast det såklart kommer bli mycket av den varan också, säger Adam Jönsson.

Genom att jobba med sportjournalistik, menar Adam Jönsson att han får ut det bästa av två världar.

– Jag får både ägna mig åt att skriva och åt mitt stora intresse för sport. Jag är själv gammal fotbollsspelare men lade av när jag förstod att jag i själva verket var betydligt mycket bättre på att skriva om andra som spelar, än att spela själv.

Digitalt i fokus

Adam Jönsson berättar att mycket fokus framöver kommer att ligga på den digitala biten. Han har tidigare arbetat med digitala publiceringsverktyg och hoppas att erfarenheten ska vara till hans fördel i den nya rollen.

– Det görs redan mycket bra journalistik här idag så jag ska ta tillvara på den kunskapen som finns, men också försöka utveckla sporten och satsa mer digitalt. Det är min starkaste sida, berättar Adam Jönsson.

Bohusläningen har tidigare i år skrivit om Stampens stora videosatsning och till hösten ska den ta fart på riktigt. Då kommer Bohusläningens tittare att få se mycket av Isabella Persson som är tidningens nya videoreporter.

– Det ska bli väldigt roligt att få vara med och utveckla videojournalistiken här på Bohusläningen. Det är ett kul och varierande sätt att göra journalistik på, säger hon.

En rörlig utmaning

Isabella Persson är född och uppvuxen i Trollhättan men är väl bekant med Bohuslän. Sedan ett år tillbaka har hon vikarierat på redaktionen.

– Jag trivs verkligen här i Uddevalla. Det gör såklart att det ska bli extra roligt att få komma ut och få visa upp Bohuslän genom videokameran.

Isabella Persson har tidigare läst både kommunikation och journalistik, men rollen som videoreporter är ny även för henne.

– Att jobba med video blir definitivt en utmaning. Det är mycket tekniskt som ska falla på plats, men också ett helt nytt perspektiv och många tittare att lära känna. Det ser jag verkligen fram emot - att testa ett annat format och nå våra prenumeranter genom en helt ny kanal.

Samma syn på sport

Förutom journalistiken, delar Adam Jönsson och Isabella Persson också intresset för sport. Isabella Persson har tidigare vikarierat som sportreporter på Bohusläningen och trots hon att ser fram emot att variera sig, tror hon att det kommer bli svårt att hålla fingrarna borta från sporten.

– Sport har ju varit mitt fokus ett bra tag nu, så det kan nog bli utmanande att lägga den åt sidan, säger Isabella Persson och fortsätter:

– Det roliga med sport är ju att det handlar om så mycket mer än bara spel. Det handlar om kultur och samhälle och skapar ett otroligt engagemang. Det är framför allt helhetsgreppet som intresserar mig, berättar hon.

Adam Jönsson håller med och försäkrar att de två kommer arbeta mycket tillsammans framöver.

– Det finns så mycket man kan göra med sporten och vi kommer garanterat köra mycket video på sporten också.

För både Adam Jönsson och Isabella Persson kommer hösten att bli händelserik med många områden att bevaka. För Adams del, väntar dessutom ny hemstad att lära känna.

– Jag har mycket att se fram emot, både nya läsare och ett nytt hem att bekanta mig med. Av det jag har sett hittills, kan jag säga att jag trivs väldigt bra, säger Adam Jönsson.

Bild: Edvin Bergström

Isabella Persson

Ålder: 23 år

Bor: Med sambon i Göteborg.

Tidigare: Vikarierande sportreporter på Bohusläningen.

På fritiden: Tittar hon på sport och spelar piano.

Bild: Edvin Bergström

Adam Jönsson

Ålder: 28 år

Bor: Med flickvännen i Uddevalla, sedan en vecka tillbaka.

Tidigare: Sportreporter på Jnytt.

På fritiden: Går han promenader, lyssnar på podcasts och kollar på sport, såklart.