Viktig trio spelar vidare i IFK Uddevalla Futsal

IFK Uddevalla Futsal fortsätter sitt bygge inför höstens säsong. Då väntar Europaspel och därefter SFL-säsongen där de går in som regerande mästare.

ANNONS
|

Truppen börjar nu ta form, och det rejält. Förutom nyförvärvet Emilio Rossi från IFK Göteborg har en rad nyckelspelare valt att förlänga sina kontrakt med klubben under den senaste tiden.

Nu har klubben fått tre nya glädjebesked. Robert Bagger, som gjorde ett hattrick i finalen mot Borås, Arlind Sadriu och Albert Hiseni har alla tre förkunnat att även nästa säsong blir i Uddevallalaget.

– Det är jättebra för klubben att de tre har förlängt. Arlind och Albert har varit med från start, och Robert kom in lite senare, men att alla vill förlänga visar bara hur bra man trivs i laget. Att de vill fortsätta är helt fantastiskt, säger tränaren Angelo Vega.

ANNONS

– Det är två landslagsspelare, och även då Arlind som har en fantastisk säsong bakom sig, så det är klart att det känns jättebra när ytterligare några nyckelspelare väljer att vara kvar.

Många pusselbitar har fallit på plats, men Vega hoppas och tror att klubben kan presentera ytterligare förlängningar under den närmsta tiden.

– Abass Hussein till exempel, som jag tror väldigt mycket på, är det inte riktigt klart med än. Men han är sugen så det ser helt klart positivt ut.

Några spelare kan dock komma att försvinna från laget.

– Farhan (Yousofi) och Egzon (Lajqi) är kanske intresserade av att testa någonting nytt till hösten. Men samtalsämnet är öppet, och ingenting är bestämt, säger Vega.

På värvningsfronten ser Emilio Rossi ut att bli lagets enda, men man ska aldrig säga aldrig.

– Vi har inte tänkt värva något mer, men det är svårt att säga nu när vi inte riktigt vet hur stor trupp vi ska ha.

ANNONS