Gerry Fitzgerald gjorde två mål för Björklöven.
Gerry Fitzgerald gjorde två mål för Björklöven. Bild: Patrick Trägårdh/TT

Viktiga bortasegrar för Modo och Björklöven

Både Modo och Björklöven reste sig efter helgens stjärnsmällar i hockeyallsvenskans kvartsfinaler.
AIK respektive Västerås besegrades på bortais.

|

Seriesegraren Modo tappade oväntat en 3–1-ledning till förlust hemma mot AIK i söndags, men hittade tillbaka till vinnarspåret när matchserien fortsatte på Hovet i Stockholm. Ö-vikslaget tog ledningen två gånger i första perioden, men AIK kvitterade båda gångerna. Men när Modo tog ledningen för tredje gången, genom Adam Pettersson i slutet av mittperioden, släppte man aldrig taget.

Segersiffrorna blev 4–3, efter en sen AIK-reducering, och Modo leder med 2–1 i matcher inför nästa möte. Även det spelas på Hovet, på torsdag.

Björklöven, tvåa i grundserien, gjorde precis som Modo. 2–1-segern borta mot Västerås innebär att Umeålaget har återtagit initiativet och leder med 2–1 i matcher. Gerry Fitzgerald blev matchhjälte när han sköt båda målen inom loppet av fem minuter i andra perioden.

Vinnaren i hockeyallsvenskans slutspel får spela i SHL nästa säsong.