Viktiga poäng för Munkedal

Munkedals BTK vann bortamatchen mot Askim. Det blev 6–3 och två viktiga poäng för bohusläningarna i superettan. – Det såg riktigt bra ut, säger lagledaren Benny Johansson.

ANNONS
|

I förra matchen mot Askim vann Munkedal med hela 7–1. Den här gången var Ho You Huang med i Göteborgslaget och vann två matcher. Kinesen besegrade Peter Karlsson med 3–1 i set och det var Karlssons första förlust i superettan under säsongen.

– Det var en jämn match där Huang dock var den bättre spelaren. Det var trots allt rättvist att han vann, konstaterar Benny Johansson.

Ojakangas dubbel vinnare

Peter Karlsson vann en match mot Askim precis som Erik Åhman och Peter Hedram. Dessutom vann Munkedal en dubbel. Bäst gick det annars för Jimmy Ojakangas som tog två vinster.

– Jimmy har varit väldigt stabil i vinter och det är extra roligt för vår del eftersom han är en egen produkt, säger Benny Johansson.

ANNONS

Jimmy Ojakangas besegrade bland annat förre SM-finalisten Peter Grezcula i en femsetare och där imponerade Munkedalsspelaren genom att vinna med 11–2 i avgörande set.

Nästa omgång i superettan för Munkedal spelas helgen den 26-27 januari. Då kommer Stockholmslagen Norrtull och Hägersten på besök till Munkedals idrottshall.

– Vi har en bra chans. Vi förlorade visserligen med 6–1 mot Norrtull senast men den här gången är Peter Karlsson med och vi kommer att ha 200-300 personer i ryggen när vi spelar, säger Benny Johansson.

Serietvåan Hägersten kommer till spel med en legend i form av Mikael Appelgren. Han vill gärna möta sin gamle landslagskompis Peter Karlsson och får nu chansen i Munkedal den 27 januari.

ANNONS