Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Viktor Claesson skadade knäet i EM-kvalmatchen mot Spanien. Mittfältaren blir borta åtminstone resten av året bekräftar klubben. Arkivbild. Bild: Manu Fernandez
Viktor Claesson skadade knäet i EM-kvalmatchen mot Spanien. Mittfältaren blir borta åtminstone resten av året bekräftar klubben. Arkivbild. Bild: Manu Fernandez

Viktor Claesson borta resten av året

Viktor Claesson fick hjälpas av planen i EM-kvalmatchen mot Spanien i början av juni med en befarad knäskada. Sedan dess har det varit tyst. Nu meddelar klubblagets tränare att landslagsmittfältaren blir borta resten av året.
Han kommer att bli borta längre än sex månader säger Murad Musajev, till webbplatsen Russian Football News.

Exakt vad för typ av knäskada det rör sig om är ännu inte bekräftat av svenskens ryska klubb, men beskedet innebär att Claesson missar alla sex resterande EM-kvalmatcher för det svenska landslaget. Däribland möten i Stockholm mot både Lars Lagerbäcks Norge och Spanien, som spelas i september respektive oktober.

Svenska fotbollförbundet vill inte kommentera skadan, utan menar att det är upp till spelarens klubb att kommunicera ut information vad gäller skadeläget.

Claesson har dock tidigare sagt att han redan vid situationen kände att något var fel.

-Jag är ingen doktor och har inte varit med om sådant här tidigare. Det kändes obehagligt vid smällen. Det var något som inte var bra, sade mittfältaren i samband med skadan i juni.

Viktor Claesson har varit en av landslagets nyckelspelare i EM-kvalet där han tidigare gjort tre mål på lika många matcher.

-Viktor har varit i en jättebra form, väldigt bra kontringsspelare. Det var precis en sån aktion där han är som bäst som han fick skadan, tyvärr, sade förbundskaptenen Janne Andersson till TV4 efter skadan.