Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Laddad. Efter några dagars vila är Mikael Appelgren nu på gång mot VM igen.

Vilar sig i VM-form

Direkt från nyårsfirande i Uddevalla in i hetluften inför VM. Men förre kroppsmålvakten Mikael Appelgren är laddad. – Vi har många roliga matcher att se fram emot, säger han.

Bohusläningen får en pratstund med Mikael Appelgren strax innan pressträffen inför VM. Den hålls i Jönköping där landslaget just nu är samlat för VM-uppladdning.

Porträttfotograferingen är just avklarad och strax ska pressträffen äga rum. Mikael Appelgren har haft en intensiv höst med sitt tyska klubblag Rhein-Neckar Löwen. Laget är trea i Bundesliga efter Flensburg och Kiel.

– Formen är lite oklar just nu eftersom jag haft ledigt några dagar. Men ledigheten har varit välbehövlig både fysiskt och psykiskt, säger han väl tillbaka i allvaret igen.

Själv har han haft en strålande höstsäsong. Det gjorde att han kom med i All Star team i Bundesliga. I VM-truppen har han nu sällskap av klubbkompisen i Rhein Neckar Löwen Andreas Pallicka och Mikael Aggefors, till vardags i danska Ålborg. Sedan Mattias Andersson la av i landslaget har Appelgren fått ta mer ansvar, men vill inte säga att han är förstamålvakt.

– Men jag ser det väl som ett kliv åt det i alla fall, säger Appelgren.

Sverige har tre matcher kvar inför avresan till VM i Frankrike. Först dubbelmöte med Norge i Jönköping och i Kristianstad fredag och lördag, och sedan genrep mot Chile i Malmö på måndag.

– Man kan väl tycka att det är väldigt många matcher, men det är ju en komprimerad tid vi har tillsammans med landslaget och då blir det så här, säger Appelgren.

Han menar att det är ett nytt lag på många sätt och många nya konstellationer som ska spelas samman. Därför kan det vara bra med flera matcher innan VM. Att nye förbundskaptenen Kristján Andrésson ska få flera tillfällen att spela samman laget.

– Vi har en hel del spelare att gå runt på och vi kan ju inte spela med samma startsjua hela tiden, så det är viktigt att bli samspelta, säger han.

Avresan till Frankrike sker först på torsdag den 12 januari. VM-premiären är dagen efter mot Bahrain. Därefter väntar matcher mot Argentina, Danmark, Qatar och Egypten. Någon målsättning har laget ännu inte.

– Jag ska väl inte snacka ner oss som underdogs. Vi har ett nytt lag men en bra känsla i laget. Egypten vill vi ha revansch mot efter förlusten i OS och Danmark är alltid kul att möta. Vi har några roliga matcher att se fram emot.

Appelgren tror dock att Sverige ska klara av att ta sig vidare från gruppen och in i mellanrundan.

– Sedan är det alltid dagsformen som avgör.