Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Aksel Lund Svindal är en av favoriterna i störtloppet – som dock hotas av starka vindar.

Vinden hotar störtloppet

Inget norskt guld ännu i Pyeongchang. Kanske kan det komma i herrarnas störtlopp i stället. Både Kjetil Jansrud och Axel Lund Svindal är bland favoriterna – men starka vindar kan göra att söndagens tävling skjuts upp.

Det ser inte så lovande ut för herrarnas störtlopp, som enligt planen ska köras klockan 3, natten mot söndagen. Prognosen talar om kastvindar på uppemot 20 meter per sekund i Jeongseon alpincenter när störtloppet ska avgöras.

Vinden kan bli så pass stark att linbanan som ska transportera åkarna till starten måste hållas stängd.

- Vi kan förvänta oss en rätt utmanande dag, säger tävlingschefen Markus Waldner enligt Reuters.

Lördagens träningsåk kunde dock hållas som planerat. Och som väntat höll sig de båda fartspecialisterna från Norge framme.

Allra snabbast var visserligen österrikaren Vincent Kriechmayr, men Kjetil Jansrud och Aksel Lund Svindal var inte långt efter.

Aksel Lund Svindal har fem pallplatser av sju möjliga i världscupen den här säsongen. Den norske veteranen skjuter dock hellre över favorittrycket på landsmannen, eller schweizaren Beat Feuz som leder störtloppscupen.

- Det är nog ett gäng som kan vinna. Feuz är rankat som nummer ett i världen, så i mina ögon är han mannen att slå, säger Svindal till NTB.