Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Till skott. Helgens enkronasmatcher gav ett välkommet tillskott i Kroppskulturs klubbkassa.

Vinst, förlust – och pengar i klubbkassan

En skön seger och en tung förlust blev sportsligt facit för Kroppskultur vid helgens matcher, men evenemanget gav också ett välkommet tillskott till klubbkassan.

Matchen var nämligen en så kallad enkronas-match, där all publik släpptes in gratis och där ett antal sponsorer förbundit sig att betala minst en krona per åskådare.

Målet var satt till 1200 personer och Kropps nådde nästan fram. Total publiksiffra för de båda matcherna var 1092 - och intäkten till Kropps stannade vid 90 000 kronor.

– Vi är oerhört tacksamma, både för det publikstöd vi fick och den stöttning som sponsorernas insats innebar, säger Kroppskulturs klubbchef Peter Holmén.

Även futsalen har genomfört liknande evenemang och på sikt vill Kroppskultur upprepa, men även utveckla konceptet för att kanske komma upp i de nivåer föreningen var för exakt tre år sedan då ett motsvarande evenemang lockade 1 908 åskådare och gav totalt 361 000 kronor i intäkter.

Kropps hoppas också på fortsatt stöd och bjuder nu sina supportrar på fri resa och fri entré i den för herrlaget så viktiga bortamatchen mot S-hof i Partille Arena nu på söndag.

– Tyvärr har varje match i fortsättningen verkligen en måste-stämpel så publikstödet är mycket viktigt. Vi hoppas på minst en full buss, men gärna fler. När damerna spelade en viktig bortamatch i Trollhättan fyllde vi två bussar, säger Peter Almén som uppmanar intresserade att höra av sig till klubbens kansli innan torsdag eftermiddag.