Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

VM-crossen i Uddevalla blev en riktig publikfest 2019. Men nu står det klart att tävlingen ställs in för andra året i rad.  Bild: Håkan Fredriksson
VM-crossen i Uddevalla blev en riktig publikfest 2019. Men nu står det klart att tävlingen ställs in för andra året i rad. Bild: Håkan Fredriksson

VM-crossen i Uddevalla ställs in – för andra året i rad

Det blir ingen VM-deltävling i motocross i Uddevalla i sommar. Arrangören BMK Uddevalla meddelar på torsdagen att tävlingen ställs in för andra året i rad.

På grund av pandemin var BMK Uddevalla tvungna att ställa in 2020 års upplaga av tävlingen, vilken brukar locka storpublik till Glimmingen.

LÄS MER: Inställd VM-fest i år igen – tuff smäll för klubben

Förhoppningen var att i stället kunna köra 2021, men nu står det alltså klart att tävlingen ställs in ännu en gång.

”Det är otroligt ledsamt, men med gällande regler och osäkerheten på vilka regler som gäller i augusti, måste vi ställa in årets svenska VM-deltävling i motocross som skulle genomförts 14–15 augusti. Vi är helt enkelt beroende av stor publik och dess intäkter för att kunna genomföra arrangemanget”, skriver BMK Uddevalla på sin Facebook-sida.

BMK Uddevallas ordförande Tobias Revelj säger till Bohusläningen att den stora anledningen till den inställda VM-deltävlingen är att arrangörsklubben inte vet hur mycket publik som kommer tillåtas i augusti. Samtidigt tillåter inte de nuvarande restriktionerna tillräckligt med publik för att finansiera tävlingen.

– Vi får inga riktiga beslut vad som gäller i augusti och då blir det svårt att köra, säger Revelj.

I en intervju med Bohusläningen i slutet av mars berättade organisationschefen Mikael Andersson att BMK Uddevalla jobbade på som att det skulle bli en VM-deltävling, men att det samtidigt fanns en hel del orosmoment.

– Vi tar det från dag till dag, vecka till vecka och jobbar på som om det blir ett VM utan att dra på oss kostnader i onödan. Det är inte enkelt, men vi är inte ensamma om detta. Många andra branscher brottas med liknande problem som oss, sade Mikael Andersson då.

I samma intervju sade Andersson att beslutet om det skulle bli en VM-deltävling eller inte skulle dröja senast till början av juli.

– Längre kan vi inte vänta, vi behöver i så fall minst en månad för att göra de sista förberedelserna.

I sitt Facebook-inlägg skriver nu BMK Uddevalla att arrangörsklubben i stället tar sikte mot 2022.