Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

VM-crossens öde avgörs inom två månader

Den 31 augusti – då avgörs huruvida Uddevalla BMK kan arrangera motocrossen på Glimmingen nästa sommar.– Får vi nej då är vi borta för en överskådlig framtid, säger VM-general Mikael Andersson.

Efter 15 VM-arrangemang i rad och 19 totalt stod det under hösten klart att sommarens motocrossfest på Glimmingen uteblir.

Målsättningen om en återkomst 2017 hänger i luften. På den preliminära tävlingskalendern för VM-deltävllngarna som nyligen släpptes är Uddevalla visserligen en av arrangörsstäderna – men en del frågetecken finns kvar att räta ut.

Arrangören har framlagt ett önskemål till kommunen om att teckna ett treårsavtal som garanterar dem ett större bidrag än nuvarande 300 000 kronor. Besked lämnas senast den 31 augusti och avgör VM-crossens framtid.

– Då vet vi definitivt. Vi har tidigare varit muntligt överens om att de ska stötta oss i tre år, utan att få det på papper. Det är vad vi inväntar nu, säger VM-generalen Mikael Andersson.

Tävlingsledningen efterlyser fortsatt bättre uppbackning från bransch och näringsliv.

– Vi behöver ha med oss dem för att driva detta vidare, det är bitar som vi just nu saknar, säger Mikael Andersson.

– Det är många näringsidkare som tjänar pengar på vårt arrangemang, folk är i Uddevalla, före under och efter VM. Branschen behöver också steppa upp om vi ska ha kvar den här tävlingen i Sverige. Faller inte allt det på plats kommer vi inte kunna fortsätta. Det måste finnas ett stöd. Får vi nej i slutet av augusti är vi borta för en överskådlig framtid.

Trots att mycket står kvar att lösa ser Mikael Andersson och BMK Uddevalla ljust på möjligheten att återuppta VM-crossen på Glimmingen nästa sommar.

– Ja, annars hade vi aldrig satt oss på preliminärlistan. Vi hade ett möte med Youthstream (internationell tävlingsarrangör) under våren och de hade full förståelse för vår situation. Diskussionen med kommunen går också framåt, så vi ser positivt på det.

I så fall skulle tävlingsdag gå från månadsskifte juni-juli till den 20 augusti.

– Det var ett önskemål från vår sida. Jag vet inte vad det kommer att innebära, men tror att det skulle vara positivt ur alla hänseenden. Tidigare har vi krockat med rallycross-VM i Höljes och -99, när vi körde i augusti, var ett av åren med mest publik. Dessutom får vi två månader ytterligare på oss att göra i ordning vår anläggning.

Den officiella tävlingskalendern för nästa säsong presenteras i oktober.