Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Lisa Gunnarsson flög över 4,35 – men där tog det stopp.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

VM-silver till Gunnarsson

Lisa Gunnarsson har ordnat Sveriges första medalj på U20-VM i Tammerfors. Det svenska stavhoppslöftet tog silver efter att ha klarat höjden 4,35 – detta trots en stukad fot.

Hon hade det bästa årsbästaresultatet av alla startande med sina 4,60 från i våras. Men i Tammerfors rev Lisa Gunnarsson ut sig på 4,35 och hon fick se sig slagen av tjeckiskan Amálie Švábíková som tog 4,40 i första försöket. Švábíková tog därefter även 4,51 i sista försöket och det var ingen tvekan om vem som hade den bästa dagen i stavhoppsfinalen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Men med tanke på vad som hände i kvalet var andraplatsen var andraplatsen ändå en imponerande bedrift av svenskan.

- Jag stukade foten ganska illa i kvaltävlingen och fick tejpa inför finalen. Som tur var var det inte upphoppsfoten men ett tag var jag orolig om jag skulle kunna starta, säger Gunnarsson till friidrott.se.

- Jag är ganska nöjd med silvret utifrån förutsättningarna. Jag ville hoppa lite högre och jag var väldigt nära i första försöket på 4,40 men blev trött på slutet och ansatslöpningen var ojämn.

Gunnarsson tog 4,25 i första innan hon behövde två försök för såväl 4,30 som 4,35 innan hon rev ut sig på 4,40. Fjolårets JEM-guldmedaljör avslutar därmed sin juniorkarriär i VM-sammanhang med en silvermedalj. Bronset gick till Alice Moindrot, Frankrike, som också stannade på 4,35.

På 200 meter är Henrik Larsson vidare till final efter att ha tangerat sitt personliga rekord på tiden 20,85. Larsson satte svenskt juniorrekord tidigare i veckan på halva distansen och fortsätter att visa fin form. Finalen på 200 meter går under fredagskvällen.