Fridolina Rolfö. Arkivbild.
Fridolina Rolfö. Arkivbild.

VM-spelarna har instruerats om matchfixning

Fifa jobbar hårt för att undvika matchfixning i VM. De svenska spelarna vet hur de ska agera om de blir utsatta för påtryckningar utifrån.

ANNONS
|

Fotbollen har skakats av flera matchfixningsskandaler genom åren. Spelare erbjuds stora summor pengar för att påverka utgången av en match, ett problem som Internationella fotbollförbundet (Fifa) har tagit på största allvar inför VM i Frankrike.

Fifa har tätt samarbete med såväl fransk polis som landets spelregulator, och New York Times rapporterar att även FBI kopplats in för att motverka eventuell matchfixning.

Även de svenska spelarna känner till problematiken.

Anfallsstjärnan Fridolina Rolfö berättar att laget inför VM har fått instruktioner om hur de ska agera om de blir utsatta för påtryckningar.

- Vi är väldigt trygga med att vi vet vem vi ska kontakta och hur vi ska få hjälp. Jag hoppas att det inte ska behöva påverka oss över huvud taget, säger Rolfö.

ANNONS

Spelarna har blivit tillsagda att vända sig till Tobias Tibell, förbundsjurist på Svenska fotbollförbundet, om det händer något misstänkt.

- De har berättat om hur det ligger till och vad som är möjligt, hur man går till väga och vem man ska kontakta i en sådan situation, säger Rolfö.

TT
ANNONS