Goda minnen. Heide Østlid Bagstevold tävlade för Fredrikstad SK under Kvillebyns klassiska som avgjordes i söndags.
Goda minnen. Heide Østlid Bagstevold tävlade för Fredrikstad SK under Kvillebyns klassiska som avgjordes i söndags.

VM-tvåan tillbaka som segrare

Silvermedaljören från sommarens mästerskap, Heidi Østlid Bagstevold , var tillbaka i VM-terrängen. När tävlingen Kvillebyns klassiska avgjordes vann hon sin klass.

ANNONS
|

Närmare 400 orienterare deltog i Kvillebyns klassiska under söndagen. Totalt arrangerades fem elitklasser, med få deltagare, men desto större var bredden.

– Vi har haft många motionärer med, men också barn och ungdomar, säger tävlingsledaren Magnus Danielson.

Strax efter halv elva på förmiddagen gav sig VM-tvåan i medeldistans, Heidi Østlid Bagstevold, ut i banan som en av fyra deltagare i D21 Elit. Och strax efter klockan tolv var hon tillbaka. Först över mållinjen i sin klass och tiden på 91 minuter och 34 sekunder stod sig mot de tre konkurrenterna.

– Det har gått bra, jag gjorde inga större fel. Men jag hade kanske kunnat pressa mig lite mer, säger Heidi Østlid Bagstevold bara minuten efter målgången.

ANNONS

– Kul att vara tillbaka, jag har goda minnen härifrån. Terrängen här är verkligen kul att springa i, och mer teknisk.

Den 29-åriga norska orienteraren avslutade sin elitkarriär efter det lyckade VM-loppet i medeldistans som gav henne ett silver efter att svenskan Tove Alexandersson tagit hem VM-segern.

– Jag är inte i samma fysiska form längre. Men jag kommer fortsätta med orientering och ska ställa upp i Norska mästerskapen, men inte i internationella lopp, säger hon.

Precis vid målgång sitter Olov Öström från OK Tyr, Karlstad. Inte är det första gången han deltagit i en tävling i VM-terrängen.

– Jag har tävlat här många gånger. Vi har sommarhuset i Tanum och terrängen här är roligare än hemma i Karlstad, där är det så flack terräng, säger Olov Öström som fick nöja sig med en tredjeplats i klassen H60 i Kvillebyns klassiska 2017.

Resultat

D21 Elit 10 090 meter:

1. Heidi Østlid Bagstevold, Fredrikstad SK, 1:31:34

2. Linnea Gustafsson, Uddevalla OK, 1:44:53

3. Malin Widén. Uddevalla OK, 1:47:44

4. Jo Shepherd, Halden SK, ej godkänd

H21 Elit 113 980 meter:

1. Magne Dæhli, Halden SK, 1:26:58

2. Fredrik Eliasson, Halden SK, 1:39:17

3. Johan Hellman, Vänersborgs SK, 1:50:29

4 Sigurd Myhre Andreassen, Halden SK, 1:56:29

ANNONS