Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/14

Volleybollcup med stjärnglans

Bohuslänsk volleyboll må ha sett bättre dagar, men den är inte död. Sporten kan tacka en lärare från Kungshamn för det.

Svensk volleyboll hade sin glansperiod mellan mitten på 80-talet och mitten av 90-talet. Då var också volleybollen i Bohuslän som starkast. Nu är det beachvolleyn som är livskraftigast, men inomhus finns inte längre något seriespel och nyrekryteringen är minst sagt skral.

Viss verksamhet finns ändå i Uddevalla och Kungshamn och i helgen var det dags för ett litet livstecken. För andra året i rad arrangerades motionsturneringen Volleyslaget i Sotenäs idrottshall, tack vare Daniel Nordström.

Nordström är uppvuxen i Kungshamn, men det var under lärarstudier i Uppsala han kom i kontakt med volleyboll – och det gick så bra att han snart spelade i elitserien – och även en tid i landslaget med bland annat EM- och OS-kval.

Sedan några år har han flyttat tillbaka och nu försöker han blåsa nytt liv i sporten – bland annat i rollen som idrottslärare – och genom Volleyslaget. Turneringen riktar sig tillalla unga och gamla, nybörjare och veteraner och företagslag. Matcherna spelas med förenklade regler, bland annat endast med underhandsserve för att få till mer spel.

Bland deltagarna hittade vi en annan före detta landslagsman. Nu 44-årige Magnus Hållö spåddes en lysande framtid och karriär som proffs när han 1995 och tidigt i karriären vid en landslagsturnering drabbades av en svår knäskada som omöjliggjorde fortsatt elitspel.

Den förre svenske mästaren, som i flera år hade elitseriens vassaste hoppserve, spelar fortfarande beachvolley och lite inomhus med kompisarna i Uddevallas veteraner, som i lördags.

– Det här är bara på skoj, skrattade han inför en match där Uddevalla dock förlorade första set. Det väckte tävlingsmänniskan och sedan motståndarna fick lida när den förre landslagsspelaren gick igång och vände matchen till seger.

Kvaliteten på spelarna varierade från erfaren elit till rena nybörjare, men spelglädjen var på topp.

Till slut blev det också seger för Uddevallas veteraner som finalbesegrade Daniel Nordströms gymnasieelever, för dagen under namnet Vågungarna, med 2-0 (25-22, 25-18).