Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
HV71:s Sebastian Wännström (till höger) jublar med Lawrence Pilut.

Wännström visade vägen för HV71 i comebacken

Han gjorde sin första match efter ett långt skadeuppehåll och det kunde inte ha börjat bättre för Sebastian Wännström. När HV71 vann över Karlskrona med 5–3 var det Wännström som visade vägen genom att göra 1–1-målet.

Senast Sebastian Wännström spelade en match var mot Skellefteå borta för tre veckor sedan och givetvis kände han av uppehållet.

- I första perioden kände jag av det, framför allt var det orken som tröt lite då, men sedan kom jag in I det, säger han.

Efter Karlskrona ledningsmål var målet psykologiskt viktigt både för Wännström och för HV71. Därefter tog hemmalaget över matchen helt och hållet.

HV71 gick fram till 4–1 i den andra perioden sedan Karlskronas målvakt Johannes Jönsson släppt in två billiga mål från Mattias Tedenby och Robin Figren.

- Mitt mål blev lite lurigt, det träffade backen. För oss var det skönt att äntligen ha lite medstuds, säger Tedenby.

Drog tungt lass

I och med att halva laget var borta på grund av skador i HV71 fick spelare som Mattias Tedenby spela mer än vanligt.

- De äldre får dra ett tungt lass och visst känner jag ett tungt ansvar. Vi saknade väldigt många. Det fungerar 10–15 omgångar, men i längden håller det inte. Nu spelade de unga killarna enkelt och det måste de göra, säger Tedenby.

Snart tas Tre Kronors trupp till Karjala Cup ut och det blir en försmak av vilka som har chansen att komma med till OS i Pyeongchang, Sydkorea. Både Wännström och Tedenby kan vara aktuella för spel I Karjala Cup.

- Karjala är inget jag har tänkt på, det skulle förvåna mig om jag kom med då jag varit skadad. För mig är det viktigaste att komma tillbaka snabbt och vinna matcher med HV71, säger Sebastian Wännström.

Pilut assisterade

I HV var backen Lawrence Pilut mycket bra. Han var ny kapten då både ordinarie kaptenen Martin Thörnberg, samt assisterande kaptenerna saknades. David Ullström är skadad och Christoffer Persson är avstängd. Pilut assisterade till hemmalagets fyra inledande mål.

Karlskrona har det väldigt tufft på bortais. Laget har bara tagit en poäng på bortaplan och det var i förra matchen mot HV71. David Printz var bäste back. Morten Madsen, Marcus Paulsson och Emil Larsson tillhörde de främsta bland gästernas anfallare.