Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/8

Wålemark: "Vi ligger längre fram än förra året"

Fyra träningsmatcher har spelats. Fyra träningsmatcher återstår. Frågan är var Ljungskile står efter halva försäsongen.

Två oavgjorda, en seger och en förlust. Det är LSK:s facit efter de fyra inledande träningsmatcherna inför klubbens återkomst till superettan.

När laget nu går in på den andra halvan av försäsongen finns det en del saker som tränare Jörgen Wålemark är nöjd med. Men det finns förstås också saker som behöver förbättrats.

Samtidigt är frågan hur långt fram nykomlingen har kommit i sina förberedelser inför seriestarten i början på april.

– Jag tycker vi ligger lägre fram än förra året om vi jämfört med det. Försvarsmässigt tycker jag att det ser bra ut men anfallsmässigt måste vi skapa fler lägen i matcherna. Vi kommer jobba med det stenhårt den närmast månaden fram till seriestart. Jag tycker vi ligger bra till och det är bara att försöka jobba på att utveckla det under varje match. När vi kommer på gräs och efter träningslägret vill vi ha ett lag som fungerar bra i båda riktningarna, både offensivt och defensivt, säger LSK-tränaren Jörgen Wålemark på ett kallt men soldränkt Rimnersvallen efter torsdagens träning.

Framåt har de flesta målen kommit från provspelare som försökt spela sig till ett kontrakt med LSK utan att lyckas. När klubben nu tar sig an Fredrikstad på fredagskvällen finns ingen provspelare med på planen.

Men mot det norska tredjedivisionslaget är det kanske ändå försvarsspelet som kommer hamna i fokus.

– Vi vill se att vårt försvarsspel är bra där ute och sedan så klart att vi ska skapa lägen framåt. Vi har jobbat ganska mycket med försvarsspelet den här veckan och pratat och visat hur vi ska agera med vår backlinje och den hoppas vi ska bli ännu bättre jämfört med matcherna innan, säger Wålemark.

– Jag tror vi kommer möta ett bra lag som alltid satsar och som man vet vill upp i norska superettan. Norska lag ligger ofta väldigt långt fram på försäsongen och det går fort, de spelar en snabb fotboll. Det blir nog en tuff match.

LSK gjorde under torsdagen klart med anfallaren Isaac Boye som ansluter på lån från allsvenska Örebro SK. Men 23-åringen kommer först i träning med laget nästa vecka och är därför inte disponibel för spel mot Fredrikstad.

Bohusläningen är på plats i Fredrikstad och sänder matchen direkt med start 18.50. Du hittar sändningen här under.

Läs mer: