Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
MOT VM. Jesper Wallström från Uddevalla är med i en träningsturnering i Uppsala. Bild: Christer Lindgren
MOT VM. Jesper Wallström från Uddevalla är med i en träningsturnering i Uppsala. Bild: Christer Lindgren

Wallström spelar med landslaget igen

Innebandytalangen Jesper Wallström får nytt förtroende i det svenska U19-landslag som nu laddar för VM i Kanada till våren.

Wallström, som i våras skickade in bollen som sände Uddevallalaget WH Rockets till division 1, gick i sommar till meriterade elitklubben Göteborgsklubben Pixbo.

Där spelar han mest med juniorerna och klubbens division 1-lag, men det har även blivit en träningscup i Falun med ligalaget.

– Fast nu har jag varit både skadad och sjuk en tid så i helgen står jag nog över spel och satsar på att vara frisk och i bra form till landslagsturneringen, säger han och hostar.

Dragits med ryggproblem

Förutom halsont och en envis förkylning har han under hösten dragits med ryggproblem.

– Men ryggen är mycket bättre nu och det gäller att visa upp bra spel i landslaget

Om två veckor väntar nämligen spel med U19-landslaget i fyrlagsturneringen Euro Floorball Tour i Uppsala. Där möter svenskarna Finland, Schweiz och Tjeckien.

Förbundskapten Markus Puskala, som började med en 34 man stark träningstrupp, har den här gången kallat 22 spelare.

– 20 ska med till VM. Mycket kan hända ännu, men det känns ju bra att fortfarande vara med, säger Wallström som ser fram emot att få möta sina gamla klubbkompisar när Pixbos division 1-lag kommer till Agnebergshallen i mitten av november.

– Det ska bli kul. Jag var och kollade deras hemmamatch mot Zenith och tyckte att de var bra och faktiskt förtjänade att vinna. De har fått några riktigt bra nyförvärv också, säger Jesper Wallström.