BRONS. Det svenska landslaget, Martin Larsen, Mattias Wetterberg och Jesper Svensson med sina VM-medaljer. "Skönt med första VM-medaljen, även om det är ett brons", säger Wetterberg.
BRONS. Det svenska landslaget, Martin Larsen, Mattias Wetterberg och Jesper Svensson med sina VM-medaljer. "Skönt med första VM-medaljen, även om det är ett brons", säger Wetterberg. Bild: Svenska bowlingförbundet

Wetterberg bäst när Sverige tog brons

Sverige gick för en finalplats, men drömmen om guld blev ett VM-brons. "Det är tillfälligheter som avgör", säger Uddevallabowlaren Mattias Wetterberg efter semifinalförlusten mot Indonesien.

ANNONS
|

Det var inte minst en trög start som fällde det svenska laget under finalspelet i tremannagrenen under världsmästerskapet i Hong Kong.

Först i ruta tre satte Wetterberg Sveriges första strike. Då ledde Indonesien redan med 25 poäng och sett till spelet hade Sverige oflyt med hur käglorna föll – och motståndarna det motsatta.

– Jag brukar inte skylla ifrån mig och brukar vara självkritisk. Men jag vill nog fasen påstå att det var tur och otur idag. Jag tycker nog att de hade tur, framförallt där i början på serien, säger Martin Larsen.

– Om det är flyt eller självförtroende, det vet jag inte. Vi höjer oss från vad vi presterade precis innan, säger han till swebowl.se.

ANNONS

Svenskarna gav inte upp och började efterhand minska avståndet, men marginalerna var inte med den här dagen.

Istället för att komma ännu närmre kunde Indonesien stänga matchen och säkra finalplatsen. Där besegrades de av USA som slagit ut Korea i sin semifinal.

För Larsen och Jesper Svensson är nu mästerskapet över. För Mattias Wetterberg finns det däremot en chans till ännu en då första omgången av Masters spelas på tisdagen.

Där ska 29-årige Wetterberg, som en av VM:s 24 sammanlagt bästa spelare möta tyske Oliver Morig i bäst av tre serier,

Ytterligare en svensk, Pontus Andersson, ställs mot indonesiern Hardy Rachmadian.

Vinnaren går vidare till nästa omgång till dess att en av de 24 koras till mästerskapets bäste spelare. De åtta främsta får vila till nästa omgång. Wetterberg blev nia, men ynka fyra poängs marginal och därmed näst bäste bowlare från Europa.

– Just nu har jag spel kvar. Men när jag åker hem kommer jag antagligen vara nöjd med en medalj. Det är skönt med första VM-medaljen, även om det är ett brons, säger Mattias Wetterberg inför tisdagens match (06.00 svensk tid).

Svenska bowlingförbundets Markus Hegnelius har följt Wetterbergs spel under VM på nära håll tror att Uddevallabowlaren kan avancera i det meriterade sällskapet.

ANNONS

– Mattias har spelat bra under större delen av mästerskapet och var klart bäst även i semifinalen i tremanna. Fortsätter han på samma sätt har han goda chans mot tyske Morig, säger han till Bohusläningen.

I kvalet till prestigefyllda femmannagrenen tog det tvärstopp för Sverige som slutade på 13:e plats sedan det svenska laget.

Även här var det Mattias Wetterberg som presterade bäst.

–Den enda som strikade var Wetterberg, och nu i efterhand borde vi ha tittat mer på vad han gjorde så bra istället för att för försöka hitta varsin lösning, säger Pontus Andersson om den svenska störtdykningen.

ANNONS