Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

UTSLAGEN. Mattias Wetterbergs SM tog slut i Masterspelets åttondelsfinal. Bild: Svenska bowlingförbundet

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Wetterbergs VM slutade i åttondelen

Nu är bowling-VM i Hong Kong över för Mattias Wetterberg och därmed också Sverige.

När Wetterberg på onsdagskvällen lokal tid slogs ut i en av åttondelsfinalerna i den avslutande Mastersgrenen var det som siste svenske deltagare i mästerskapet. Han blev även, bakom efter irländaren Chris Sloan, näst bäste deltagare från Europa och nia av de 24 totalt bästa spelarna i mästerskapet som fick chansen till spel om Masterstiteln.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Just nu är det ganska tungt. Jag får med mig en medalj hem men jag hade hellre haft någonting annat än ett brons, säger Mattias Wetterberg som säkrade sin medalj i tremannalag i måndags.

Den 29-årige Uddevallabowlaren började dock onsdagen på bästa sätt när han i sextondelsfinalen ställdes mot åttonderankade sydkoreanen Kyungmin Kim som han besegrade i två raka serier med resultaten 266 respektive 213

Mot den USA-stjärnan Kyle Troup tog det dock stopp. Meriterade Troup slog ut Wetterberg i två raka serier trots kvitteringschans för svensken som var besviken efteråt.

– Det är ju sista slaget, jag tycker jag slår den bra, men käglorna åtta och tio kvar, säger han till swebowl.se

Även de sista två slagen uteblev striken medan Kyle Troup satte seriens första dubbel och därmed säkrade sin plats i kvartsfinal.

- Jag tycker jag slår sistarutan för fort. Jag var lite osäker, jag har fortfarande inte bestämt mig för hur jag ska slå det slaget, säger Mattias Wetterberg efter avgörandet.

När besvikelsen lagt sig kan han resa hem som bäste svenske spelare när herrlandslaget för tredje gången på fyra VM åker hem med ett brons.

– Det är klart att jag kommer vara nöjd när jag åker härifrån. Jag har inte slagit många dåliga slag under veckan. Målet, när vi åkte hit, var att slå bra slag, för att det är det vi kan påverka, säger Mattias Wetterberg.

– Vi tycker väl, som lag, att vi inte presterat på topp, men vi är med och hugger på flera distanser, säger förbundskaptenen Johan Ekström.