Enligt uppgifter är William Lundin aktuell för IFK Göteborgs ledarstab.
Enligt uppgifter är William Lundin aktuell för IFK Göteborgs ledarstab.

William Lundin aktuell för ”Blåvitt”

FC Trollhättans tränare William Lundin gick i somras ut med att han lämnar klubben efter säsongen. Vad som blir nästa steg har hittills varit oklart, men kan nu ha fått ett svar.

ANNONS

Det är Sportexpressen som går ut med att nästa steg mycket väl kan bli två divisioner upp, och ett par mil söderut för William Lundin, då han är högaktuell för IFK Göteborgs ledarstab. Där skulle han gå in som assisterande tränare till huvudtränare Mikael Stahre.

– Det är inget som jag kan prata om eller kommentera, säger William Lundin till Sportexpressen.

Tidningen uppger att flera av varandra oberoende källor hävdar att William Lundin, som bor i Göteborg, snart kanske inte behöver ta tåget till jobbet. Detta då han sedan en tid tillbaka fört samtal med IFK Göteborg om att kliva in i deras ledarstab. Han säger själv att han har alternativ att välja på men att inget är ”spikat”.

ANNONS

– Jag förstår så klart att det blir diskussioner och jag har pratat med några klubbar. Men jag vill påpeka att jag har stor respekt för skedet vi är i med Trollhättan. Jag lägger all kraft på det, vi har sex matcher kvar och siktar på att nypa en kvalplats. Gais har nog seglat i väg för långt, men Falkenberg är inom räckhåll.

Vad har du för ambitioner med tränarkarriären?

– Stora och höga, jag vill verka så högt upp det bara går. Jag har trivts bra i Trollhättan, men efter den här säsongen är det dags för ett nytt steg, säger William Lundin till Sportexpressen.

Blåvita kopplingar

Williams pappa, Stefan Lundin var tidigare huvudtränare i IFK Göteborg mellan 1999 och 2002, och William själv har spelat i klubbens ungdomsakademi fram till han var 19 år gammal.

Sportexpressen har även varit i kontakt med Håkan Mild, som är klubbdirektör i ”Blåvitt”. Han säger inte mycket om uppgifterna kring William Lundin.

Nuvarande assisterande tränare i IFK Göteborg är Alexander Tengryd och Hannes Stiller.

FC Trollhättan ligger för närvarande på en fjärdeplats i ettan södra och möter närmast Oddevold på måndag.

ANNONS