Cori Gauff vann juniortävlingen i Franska mästerskapen 2018. Arkivbild.
Cori Gauff vann juniortävlingen i Franska mästerskapen 2018. Arkivbild.

Williams, 39, mot 15-åring i Wimbledon

En 39-årig tennislegendar mot Wimbledons yngsta spelare någonsin. Det är vad som väntar när Venus Williams möter Cori Gauff, 15, i grand slam-turneringens första omgång. Samtidigt blev det en gynnsam lottning för Rebecca Peterson.

ANNONS
|

Amerikanskan Cori Gauff, född 13 mars 2004, är historisk i Wimbledon redan innan hon gjort debut i den anrika grand slam-turneringen.

När 15-åringen på torsdagen bara behövde 55 minuter på sig för att besegra belgiskan Greet Minnen, 21, i två raka set, 6–1, 6–1, stod det klart att hon är den yngste spelaren någonsin att kvala in till tävlingen.

Nu har hon fått veta vem hon möter i den första rundan – och det blir en match som kan bjuda på något extra.

Gauff, som är rankad 301:a i världen, ställs nämligen mot 39-åriga Venus Williams med fem Wimbledon-titlar under bältet.

ANNONS

Hennes första motståndare i en grand slam blir med andra ord en av hennes stora förebilder.

- Serena och Venus Williams har alltid varit mina idoler. De är anledningen till att jag började spela tennis. Jag har träffat dem och de är båda väldigt snälla människor. Jag är glad över att de valde att spela tennis för jag är säker på att de hade dominerat i vilken sport de än hade valt att spela, säger Cori Gauff i ett videoklipp publicerat på Wimbledons officiella Twitterkonto.

66-rankade Rebecca Peterson, enda svenska singelspelare i Wimbledon, går in som favorit i den första omgången där hon ställs mot belgiskan Yanina Wickmayer som är rankad 148:a i världen.

Wimbledon pågår mellan den 1 och 14 juli.

TT
ANNONS