Yannik Agnel gripen av polis – hade sex med 13-åring

Den franske OS-mästaren i simning, Yannick Agnel, greps av polis under torsdagen. Han anklagas för att ha haft sex med en 13-åring när han själv var 24 år, något han erkänt. Nu riskerar han 20 års fängelse.

ANNONS
|

Händelsen ska ha ägt rum 2016. Den franske simmaren Yannick Agnel hade då sex med en 13-åring som medverkade i hans träningsgrupp runt om i världen. Under torsdagen greps han av fransk polis efter att det inkommit en anmälan från en person som var med i träningsgruppen 2016, skriver L’Equipe.

29-åringen medger att han haft sex med flickan, som är dotter till hans dåvarande tränare, men hävdar att det funnits samtycke.

Tidigare i år införde det franska parlamentet en lag som kategoriserar sex med minderåriga som våldtäkt eller sexuellt övergrepp och nu riskerar OS-mästaren upp till 20 års fängelse.

ANNONS

– Att det bedöms som våldtäkt eller sexuella övergrepp beror det på att det finns en betydande åldersskillnad, säger åklagaren i Mulhouse.

Ministern tillhörde samma simklubb

Flera simmare har medverkat och förhörts i utredningen de senaste veckorna. Frankrikes nuvarade idrottsminister, Roxana Maracineanu, tillhörde samma simklubb som Agnel när hon vann silver under OS 2000.

Yannick Agnel avslutade sin karriär redan som 24-åring efter att ha misslyckats i OS i Rio de Janeiro 2016. Han har fortfarande världsrekordet på 400 m frisim i kortbana från 2012.

ANNONS