Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Klar. Petrit Zhubi är klar för IFK Uddevalla och ska få speltid mot Oddevold i dagens träningsmatch.

Zhubi klar för IFK Uddevalla

Ett bekant ansikte dyker upp i IFK Uddevallas tröja i dagens match mot Oddevold. Enligt IFK Uddevallas hemsida är nu Petrit Zhubi helt klar.

När laguppställningen inför derbyt mellan Oddevold och IFK Uddevalla dök upp fanns ett bekant namn med – Petrit Zhubi. Och efter utdragna förhandlingar under veckan ska han nu vara klar för uddevallaklubben.

– Jo, han kommer att få speltid, men det är oklart hur mycket. En frisk och tränad Petrit Zhubi är ett fint tillskott för oss, bekräftar Jörgen Ericson.

Annars har det mesta kretsat kring futsal den senaste tiden för 29-årige Petrit Zhubi som är nybliven svensk mästare med IFK Uddevalla. När det gäller fotbollen har det varit mer oklart var han ska spela kommande säsong. Nu är det alltså klart att det blir IFK Uddevalla.

– Tanken var att jag skulle testa ett äventyr i Asien, närmare bestämt Kuwait, men när det sprack blev Uddevalla intressant, säger Petrit Zhubi som ska kombinera fotbollsspelande med studier på distans i personlig träning, idrottsskador och kosthållning.

Zhubi har tränat med IFK Uddevalla ett tag för att hålla i gång. Efter två säsonger i Norge vill han ha ett miljöombyte. Allt för att få tillbaka motivationen för fotbollen efter att han ratades av Gais i sista stund våren 2015. Tanken är också att han ska vara ett öga i Bohuslän åt brodern Mentor Zhubis agentverksamhet.

– En agent- eller tränarkarriär lockar mig inte men jag ska ha lite koll åt brorsan på intressanta spelare, säger han.

Futsalkarriären kommer även fortsättningsvis att vara viktig för Zhubi. Något som ska gå att kombinera med fotbollsspel i IFK Uddevalla. Efter SM-guldet väntar nu kval till Champions Legaue för IFK Uddevalla bland annat.

– Futsalen är väldigt rolig så där har jag fortfarande ambitioner med landslaget bland annat. Det lockar att vara med och spela i Europa, säger Zhubi.

Annars är läget bra i IFK Uddevalla inför matchen mot Oddevold. Jörgen Ericson aviserar ett par skador och sjukdomar.

– Det är så bra som det kan vara i truppen. Att det är Oddevold vi möter är inget speciellt i alla fall. Kul bara med mycket folk och stort intresse för matchen och att vi får visa upp vilken fin fotboll Uddevalla ha, säger Jörgen Ericson.

Är truppen spikad i övrigt?

– Nej, inget är spikat så länge fönstret är öppet, men ska det in något nu ska det vara med rejäl spets. Vi vill hellre släppa upp egna spelare från U19-truppen, säger Ericson.