Zlatan är såld

Vi har väntat länge – men nu är Zlatan såld. Bit för bit.

ANNONS
|

Det har länge spekulerats om var Zlatan Ibrahimovic ska hamna efter tiden i Paris Saint-Germain. GP kan avslöja den nya hemadressen.

Kungälv.

Det är privatpersonen Daniel Birgerstam som lagt det högsta budet på Zlatan – och flytten går snarast.Eller vänta nu ... för det ärLego-varianten av Zlatan Ibrahimovic som är såld.

600 bitar, placerat på en bottenplatta som är 48 gånger 48 centimeter stor.

Och artisten bakom verket?

Ingen mindre än den olympiske höjdmästaren Stefan Holm.

Har du sålt verk tidigare, Stefan?

– Inte av den här typen!Det har mest varit en hobby hittills, men det kanske finns potential? Det är en kul hobby! Och kan man göra business på den så är det ännu bättre, säger Stefan till GP.

ANNONS

Ja, titta bara på Zlatanverket – som Blåvitt-supportern Birgerstam slog till på direkt när Holm la ut en bild på #Lego #Zlatan

29 maj 2016

Stefan Holm har till och med ettbolag registrerat i det fyndiga namnet Bitihop AB ...

– Det där företagsnamnet är min stora stund i livet, haha!Bitihop har byggt ett par hus och lite sånt åt bland andra NCC och Skanska, berättar Holm, somtillsammans med Erik Bernäven byggt en husmodell i åtta våningartill bostadsbolagetKBAB i Karlstad.

Nu öppnar sig säkert en helt ny marknad.

Popkonst – i Lego. Eller ska vi skrivasportkonst?

Priset på Zlatan Ibrahimovic förblir hemligt, men det ryktas om att en barnby kan ligga bra till för ett tillskott i kassan.

ANNONS