Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Zlatan Ibrahimovic. Bild: Bildbyrån

Zlatan köper en fjärdedel av Hammarby

Zlatan Ibrahimovic publicerade under gårdagen ett inlägg med sitt eget namn på en Hammarbytröja som skapade spekulationer.
Nu står det klart att Zlatan Ibrahimovic köper upp en fjärdedel av den allsvenska klubben Hammarby IF. Det är Sportbladet först med att berätta.
– Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavien, säger Zlatan till Sportbladet.

En Hammarbytröja med Zlatan Ibrahimovic efternamn på ryggen. Det var vad huvudpersonen själv publicerade i sociala medier under tisdagen. Spekulationerna tog fart om vad den kryptiska flörten skulle kunna innebära.

Nu står det klart vad det hela handlade om och det är Sportbladet som är först med att berätta det.

Amerikanska Anschutz Entertainment Group, AEG, äger 47 procent av aktierna i Hammarby Fotboll AB. Man äger också Los Angeles Galaxy, som Zlatan Ibrahimovic spenderat de två senaste säsongerna i.

Nu köper Zlatan 50 procent av AEG Swedens aktier och blir i och med det ägare av knappa fjärdedelen av Hammarby Fotboll.

– Det känns fantastiskt. Det känns spännande med Hammarby, ett helt annorlunda projekt och jag är väldigt motiverad. Jag kommer vara väldigt engagerad i det här den dagen jag slutar med fotbollen. Jag ser fram emot att få jobba med fotbollen från en annan vinkel. Inte bara på planen. Även om jag kanske kan bjuda på något på planen också om jag inte är för gammal... Men inte som aktiv spelare, alltså. Snarare med att hjälpa de aktiva på träningsplanen, om den hjälpen behövs. För jag vet att spelarna i Hammarby är i goda händer nu, säger Zlatan Ibrahimovic till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovic ser stor potential i Hammarby och det är en stor del av hans beslut. Han följde också uppgörelsen av allsvenskan noga under säsongen. På frågan om vad han tänker på när han hör Hammarby svarar Zlatan:

– Vitt och grönt. Och en fantastisk publik. Det som känns speciellt med Hammarby är att klubben växer hela tiden. Det är klubben som har störst potential att bli störst i Skandinavien. De gör fantastiska saker redan nu. De hade lite otur nu i år, de kunde ha vunnit serien. Jag följde slutet av allsvenskan även om allt var hemligt med mig och Hammarby, säger Zlatan.

Zlatan Ibrahomvic kommenterar också det inlägg han publicerade i sociala medier under gårdagen. Det var en strategisk sak att göra för att marknadsföra Hammarby så mycket som möjligt.

– Jag hade kommit överens med teamet från Hammarby och AEG om att få den här grejen så global som möjligt. Vi skulle synas över hela världen. Inte bara i Sverige utan i hela världen. Alla ska veta vilka Hammarby är och när man ser loggan ska man förstå: det där är Hammarby, säger Zlatan till Sportbladet.