Stångenäs slog ut Gunnilse i cupen

Stångenäs besegrade Gunnilse i Svenska cupen. Nu ställs laget mot Örgryte i andra omgången nästa vecka. – Vi kämpade och slet i 90 minuter och var värda vinsten, säger assisterande tränaren Stefan Alexandersson

|

Stångenäs ställdes mot division 2-laget Gunnilse i första omgången av Svenska cupen. Gunnilse tog kommandot från start, där hemmalaget Stångenäs spelade med ett lågt försvarsspel. Gunnilse fick dock aldrig igång anfallsspelet i första halvlek medan hemmalaget tog vara på tre fina målchanser.

Stångenäs spelade en fantastiskt fin fotboll och bjöd inte motståndarna på det lilla minsta vilket tvingade göteborgarna till tre snabba byten.

– Vi spelade oerhört disciplinerat i försvarsspelet, säger Stefan Alexandersson.

Efter 3–0 i första halvlek var det ganska jämnt i början av andra och Gunnilse fick en tidig utdelning. Strax därefter fick Stångenäs en straff och Daniel Wilhelmsson steg fram. Daniel slog en bra straff men målvakten slängde sig åt håll och räddade den. Men hemmalaget avgjorde matchen några minuter senare och tog en välförtjänt seger inför 200 personer i publiken.

– Laginsatsen var på en hög nivå i 90 minuter och vi tog en rättvis seger, avslutar Alexandersson.

Stångenäs ställs mot Örgryte i nästa omgång på hemmaplan.