Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jan Bertén, stormarknadschef för Coop på Torp.

Stora Coop på Torp närmar sig öppning – se bilderna inifrån

Den mäktiga entrén med det stora glaspartiet är ännu gömd bakom en byggarbetsplats. Men innanför väggarna har det hänt en hel del under de senaste veckorna. Stormarknadschefen för Stora Coop på Torp, Jan Bertén, bjuder in för en liten tjuvtitt.

I början på nästa år slår Stora Coop på Torp köpcentrum utanför Uddevalla upp portarna. Här kommer kunderna mötas av en 50 meter lång saluhallsdisk och dofter av mat och nybakat.

– Det kommer bli fantastiskt och väldigt inbjudande. Men det som kanske är mest positivt för kunderna är att byggstöket snart är över. Då kan man handla i lugn och ro utan oväsen från byggarbetsplatsen, säger Jan Bertén.

"Blir en nytändning"

I förra veckan var all inredning på plats. Hyllor och kylar skapar välbekanta gångar typiska för en stor livsmedelsbutik, även om det ser lite lustigt ut när allt är tomt. Men snart kommer här vara liv och rörelse.

– Personalen, som kommer flytta över hit från Coop Forum, har varit nyfikna. Vi var här inne tillsammans och gick runt och tittade och de är jättepositiva. De tycker att det ska bli fantastiskt kul att komma in i en ny fräsch butik. Det blir verkligen en nytändning, berättar Jan.

Just nu är en grupp i full fart med att malla upp butiken. Detta gör man med hjälp av ett planogram, som är ett slags schema över produkters placering i en butikshylla.

– Det finns de som undersöker människors system när de handlar och utifrån det bygger man, förklarar Jan Bertén.

Stora glaspartier möter kunderna när nya Stora Coop står färdigt 2020.

Pampig entré

En av de saker stormarknadschefen är mest stolt över är den pampiga entrén, med stora glasväggar. Från parkeringen på taket, med plats för runt 250 bilar, kommer man kunna ta rullbandet ned till entrén. Härifrån ser man rakt in i restaurangdelen genom ett gigantiskt glasparti.

– Det kommer också finnas ett antal meter med glasparti där du utifrån ser in i själva butiken och grönsaksavdelningen. Det blir häftigt.

Nyfikna Uddevallabor

Förutom att Stora Coop öppnar upp ett nytt bageri, där allt kommer bakas från grunden, så kommer man också börja med e-handelsskåp. Det går ut på att man kan beställa sina varor kvällen innan på nätet, bestämma ett tidsfönster när man ska hämta varorna och sedan snabbt och enkelt kunna plocka upp de färdigpackade kassarna.

– Jag tycker det är en väldigt smidig lösning. Om man till exempel har mycket på jobbet, eller är på väg till stugan på kusten, sparar man mycket tid, säger Jan Bertén.

Vilken är din stora dröm inför öppningen och det kommande året?

– Att våra stamkunder hittar tillbaka och att man som kund är nöjd med utbud och utformning av butiken. Vi har fått många frågor om när vi ska öppna och vad som händer, så det känns som att Uddevallaborna ser fram emot det här lika mycket som vi.

E-handelsskåp som dessa kommer att finnas på plats på Stora Coop på Torp. En smidig lösning för kunder som har ont om tid.