Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverige vinner mot Slovenien, men imponerar inte

Under de senaste åren har många varit tveksamt inställda till hur det ska gå för Sverige när deras otroliga målkung inte längre är med i laget. Vem ska göra målen? Är det de nuvarande anfallarna? Mittfältsgeneralen? En kombination av dem? Förmodligen det sista alternativet. Men kommer Sverige att tappa i kvalité när de inte längre har sin stjärnspelare uppe på topp?

Sådant är spelbolagen i regel ganska bra på att svara på. De är bland de bästa att avgöra vad som kommer hända i framtiden, oavsett om det handlar om betting på Allsvenskan, landslagssammanhang eller något annat.

Faktum är att Sverige faktiskt har spelat ganska bra utan sin tidigare kapten. Andra spelare har klivit fram och visat sina ledaregenskaper. Därmed ska det bli oerhört spännande att se vad Sveriges landslag har att bjuda på inom den närmaste framtiden.

Det finns fortfarande en hel del att förbättra

Bara för att Sverige vann betyder det dock inte att det inte finns något att förbättra. Sanningen är att Slovenien mycket väl kunde vunnit. De hade fler skott totalt sett och fler skott på mål, samt mer bollinnehav. Sverige hade endast tre skott på mål, varav två hamnade i nätet. Sverige hade tur och hade lika gärna kunnat förlora, även om de spelade ganska bra.

Exempel på saker som Sverige måste göra i framtida matcher:

  • Hitta rätt uppställning. I den senaste matchen experimenterade Sverige med en ny uppställning, nämligen 4-3-3. Här valde de att spela en ensam anfallare, och det var tydligt att de inte riktigt var bekväma med detta. Huruvida detta är det bästa systemet för dem är svårt att säga, men hur eller hur måste de hitta den uppställning som passar bäst för dem. Annars kommer de framtida resultaten inte bli särskilt tillfredsställande.
  • Definiera tydliga roller. Det är tydligt att inte riktigt alla spelare har koll på vad de ska göra på planen, åtminstone inte in i detalj. De behöver definiera varje spelares enskilda roll i laget, för att på så sätt skapa en helhet där alla har ett uppdrag.
  • Behålla lugnet. Sverige har under de senaste matcherna haft svårt att behålla lugnet. De har stressat upp sig i onödan, vilket har resulterat i många farliga situationer. De måste vara bekväma med varandra och lita på sina förmågor om de ska kunna konkurrera på den internationella scenen.
  • Variera för att hitta rätt spelare. Sverige måste variera för att hitta de spelare som faktiskt kan spela tillsammans. Det är tydligt att nuvarande trupp har individuella stjärnor, men som nödvändigtvis inte kan spela lika bra tillsammans. Detta är en av de viktigaste punkterna som ledningen måste kolla lite närmare på.