Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Tahini klar för Svarteborg

För knappt en månad sedan gick Ibrahim Tahini och Oddevold skilda vägar. Nu är det klart att Tahini förstärker Svarteborg i division 4. – Men det är bara tillfälligt, säger han till Bohusläningen.

Ibrahim Tahini hade länge varit missnöjd med sin situation i Oddevold. Han tyckte han fick spela för lite och i början av maj kom han överens med föreningen om att skiljas åt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det håller inte att träna och sedan sitta på bänken. Jag vill spela matcher. Jag hade inte tränarens förtroende men det är inga hard feelings, säger Tahini.

Den senaste tiden har landslagsmannen från Sierra Leone tränat med IFK Uddevalla som är intresserade av honom. Men innan transferfönstret öppnar den 1 augusti får han inte spela i ett lag i en division från två och uppåt. Därför blev det nu aktuellt att spela matcher för Svarteborg i fyran. Där har han också gode vännen Kosta Miric.

– Vänskapen med Miric är en av anledningarna till att vi fick kontakt med Tahini. Vi tror också han kan tillföra mycket i vårt lag, säger Svarteborgs tränare Daniel Visone.

Svarteborg är nykomling i fyran i år och ligger näst sist i tabellen. Visone hoppas att Tahinis spetskompetens ska kunna göra skillnad i jämna matcher.

– I matcher där det står och väger kan en spelare av hans klass vara viktig. Vi hoppas också han ska ha en positiv effekt på öviga spelare och få in energi i laget, säger Visone.

Ibrahim tahini har fortfarande ambitioner att spela på en högre nivå. Tanken är att göra sju seriematcher för Svarteborg och sedan röra på sig uppåt i seriesystemet. Han ska fortsättningsvis träna med IFK Uddevalla i tvåan.

– Jag har också kontakt med flera klubbar i Göteborg i ettan och tvåan, säger han.

Ibrahim Tahini gör debut för Svarteborg mot tabelljumbon Högsäter hemma på lördag.