Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Rasrisk. Anledningen till vägombyggnaden är rasrisken från berget längs med vägen. Arkivbild från Ulvesund. Bild: Per Landén. 

Trafiken kommer att ledas om i Ulvesund

Den 4:e september sätts vägarbetet på väg 675 i Ulvesund i gång. Men någon cykelbana kommer det inte att bli.

För att minska rasrisken längs med Ljungskileviken på väg 675 börjar på måndag ett vägarbete. Det är ett arbete som kommer ske i två etapper där en ombyggnation av vägen blir den första delen.

– Mitt projekt finansieras av ett rasreduceringsprojekt via en pott. Där har man gjort noteringar vilka sträckor som har dålig säkerhet och det är därför vi åtgärdar, säger Magnus Enhörning, projektledare på Trafikverket.

Delar av vägen kommer att tas bort och ersättas av ett lättare material. Den andra etappen är preliminärt beräknad att sätta i gång vid månadsskiftet augusti-september 2018. Anledningen till uppdelningen är att det finns en rasrisk även under arbetets gång, eftersom vägen gränsar till berget.

I tre månaders tid kommer ingen fordonstrafik kunna passera vägarbetet som startar på måndag. I stället kommer vägen ledas om från E 6 genom Lerbomotet, norr om Ljungskile. De som ska åka mot Göteborg måste först åka norrut och sedan vända söderut för att komma i rätt riktning.

– Vi, staten, kan och får bara omleda på vägar staten äger. Vi har ingen rätt att omleda via vägar som inte är våra, säger Magnus Enhörning. 

Arbetet kommer utföras av Markbygg. Skolbussar som brukar åka på vägen kommer omdirigeras, något kommunen arbetar under veckan för att hitta en lösning på. Vilka bussar det gäller ligger hos kommunen.

Tidigare i samband med en ombyggnation av vägen har det varit på tal om en cykelbana. Något det inte kommer bli. Boel Olin på Trafikverket som arbetar för att utveckla vägar hoppas hitta en annan lösning för en cykelbana i Ulvesund. Och den processen kommer börja redan i september. 

– Det blev fruktansvärt dyrt men vi har inte släppt frågan, säger hon.

 

LÄS MER: Nu ska rasrisken försvinna på väg 675