Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Lars Bergman, ägare av Bergmans Mur & Kakel, har nyligen blivit certifierad färgdoktor.

Uddevallas nya färgdoktorer redo för våren

Det är inte bara att stoppa penseln i färgburken och börja måla. Västkustens varierade väder gör att det finns extra mycket att tänka på innan man sätter igång. Som tur är har Uddevalla fått två nya färgdoktorer.

Lars Bergman och Magnus Carlsson på Bergmans Mur & Kakel i Uddevalla har lång erfarenhet av att göra hembesök när det gäller olika typer av renoveringar i hemmet. Men sedan ett par veckor tillbaka är de även certifierade färgdoktorer via Nordsjö Idé och Design.

Lars Bergman.

– Som privatperson kanske man tycker att det bara är att måla men det kan ju bli att du slänger pengarna i sjön om färgen riskerar att flagna av redan nästa år. Så är du på gång med att måla huset kan vi först komma på hembesök för att göra en färganalys, besikta fasaden och kontrollera slitage, förklarar ägaren Lars Bergman.

Läs mer om de helhetslösningar Bergmans Mur & Kakel levererar och vad som finns i butiken här

– Vi tittar helt enkelt på vilka behov som finns. Kanske behöver du både tvätta, skrapa och slipa eller så kanske det handlar om en total färgborttagning? Det är sådan expertis vi kan hjälpa till med som färgdoktorer, utvecklar Magnus Carlsson, arbetsledare med ansvar för projekten ute på fältet.

Hav och skog påverkar färg

Bergmans Mur & Kakel har sedan ett år tillbaka sålt Nordsjö Idé & Designs produkter, som i de flesta fall är Svanen-märkta. Företagets kunder är både privatpersoner och små- och medelstora företag från Uddevalla med omnejd.

– Det är ett intressant område när det gäller färg. Dels har vi husen närmast havet där vindar, starkt ljus och salt gör att fasader bryts ned snabbare och sedan har du husen i skogsområden där vi ofta ser mycket algpåväxt. Det är olika problematik men förarbetet är lika viktigt, säger Lars.

Färgprover i olika ljus

I samband med färganalys och besiktning kan det även vara läge för kunden att köpa lite färgprovsburkar.

– Då är det bra om man målar på olika sidor av huset så att man ser hur ljuset faller på de kulörer man valt, tipsar Magnus.

Kontaktnät med målare

Några dagar efter färgdoktorns hembesök bokas ett möte med kunden på Groröds industriområde utanför centrala Uddevalla där Bergmans Mur & Kakel har sin stora butiksutställning.

– Där presenterar vi de åtgärder som krävs för din fasad. Sedan är det upp till kunden om de vill köpa färgen direkt av oss för att måla själva eller om de vill ha hjälp att få entreprenaden utförd av de duktiga målare vi har i vårt kontaktnät, förklarar Lars Bergman.

Helhetslösningar för måleri och badrum

Att hans företag inte bara erbjuder helhetslösningar för badrumsrenoveringar, utan numera även för måleri, har gjort att Bergmans Mur & Kakel nu har mycket att göra året runt.

– Trots att vi är relativt nya på färg så har vi genom flera gedigna utbildningar skapat oss mycket kunskap. Det ska bli riktigt kul att komma igång med hembesöken i vår, avslutar Lars.