Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Utsikten över Byfjorden lockar till ovanlig visning

Bygget av bostäderna Sunds Terrasser har kommit så långt att intresserade nu får möjlighet att ställa sig på de olika våningsplanen och blicka ut över Uddevallabron och Byfjorden. "Även om lägenheterna i nuläget bara är i rå betong känns det riktigt roligt att kunna erbjuda denna unika chans", säger bostadssäljaren Lotten Enander på Hökerum Bygg.

Bygget av de två första husen av fyra drog igång i augusti. Bland dem som redan köpt en bostad har produktionen följts med stort intresse.

– Köparna dyker upp här titt som tätt för att se vad som händer. De är väldigt förväntansfulla. Jag pratade med en av dem häromdagen som sa att "folk bara måste hit och uppleva utsikten, de vet inte vad de går miste om annars", berättar Lotten Enander.

Chans att se in i framtiden

Redan nu är stommarna på plats och onsdagen den 30 september hålls en markvisning där man dessutom får den ovanliga möjligheten att gå in och uppleva utsikten från de olika lägenheterna, trots att de i dagsläget bara består av betong.


LÄNK: Följ hur bygget går och ta del av inredningserbjudandet här

– Utsikten ger ju olika upplevelser på olika våningsplan. Så det här är en bra chans att kunna föreställa sig hur man kan ha det i framtiden. Alla nu tillgängliga bostäder över markplan kommer ju ha rejäla balkonger på 14-16 kvadrat i västerläge, säger Lotten.

Marlene Bodin Sjöberg, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Uddevalla.
Marlene Bodin Sjöberg, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Uddevalla.

"Handlar om livskvalitét"

Marlene Bodin Sjöberg, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Uddevalla, säger att hon de senaste åren märkt av en trend bland Uddevallaborna. Att de allt oftare pratar om en vilja att komma närmare havet.

– Det handlar ju om livskvalitét, att kunna ta badrocken på morgonen och knalla ned till Bolleviken för ett dopp. Eller ta en löprunda i den kringliggande naturen, säger hon.

Just Sunds Terrassers läge lyfter Marlene Bodin Sjöberg gärna.

– Vi pratar om en fantastisk miljö till ett mycket bra pris. Dels har vi ju lugnet och den direkta omgivningen med skog och hav, men vi har också pendlingsmöjligheterna till Göteborg. Det tar bara 45 minuter till Tingstadstunneln. Det finns en sex kilometer lång cykelväg in till centrala Uddevalla och Torp Köpcentrum är bara tio minuter bort.

Erbjudande gällande inredning

Som bekant räknas även insidan och när det gäller inredningen kan köparna just nu ta del av ett tillvalserbjudande som gäller köket.

– Erbjudandet gäller fram till den 25 oktober. De som hittills har köpt bostad här har gjort tillval. När man är med tidigt i processen vill man såklart ta chansen att sätta sin egen prägel på sitt boende, säger Lotten Enander.

Tillträde nästa sommar

Redan till sommaren är det planerat att de två husen ska stå inflyttningsklara. Bland dem som hittills har köpt en bostad finns både barnfamiljer, ensamstående och äldre som blivit redo att lämna villan.

– Min erfarenhet är att ju mer blandat det är i åldrar och familjekonstellationer, desto bättre blir bostadsrättsföreningen, säger Marlene Bodin Sjöberg.