Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Väpnat rån mot butik i Uddevalla

När personalen skulle springa i fatt mannen som snattade varor drog han fram ett vapen.

Händelsen inträffade vid 19.30-tiden på fredagskvällen när en man kom in på Jacobs Matcenter på Södra Drottninggatan. Han började plocka på sig varor men när han går ut ur butiken springer personal ifatt honom. Han tar då fram en pistol som han hotar personalen med. Bohusläningen har pratat med en person som blev vittne till händelsen.

- Vi kom förbi och då såg jag två personer utanför. Först trodde jag att de var påverkade av något, för de tjafsade med varandra och den ene blev lite inknuffad mot väggen. Sedan tog den ene killen ifrån rånaren varorna, jag tror att det var glass, och gick in i butiken igen, till kassan. Den killen som ska rånat stod kvar ett tag och sedan gick in mot stan över bron, säger vittnet, som inte såg till något vapen. 

Polisen kom till platsen och spärrade av butiken för teknisk undersökning. I jakten på mannen sattes förutom ett antal patruller även hundar och helikopter in i sökandet.

Vid 20-tiden hittas en pistol i närheten av butiken och den är tagen i beslag. Troligtvis rör det sig om en attrapp. Vid 21.20-tiden har ingen person gripits, men polisen har bland annat varit på Jarlsgatan och letat.

- Det fanns övervakningskameror i butiken så nu ska vi gå igenom de bilderna, säger Tomas Sjöberg, inre befäl på Uddevallapolisen.

Vid 22.30-tiden hade ingen person gripits.