Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frågan om vägbelysning i Lane har blivit till en infekterad debatt. Bild: Lasse Edwartz
Frågan om vägbelysning i Lane har blivit till en infekterad debatt. Bild: Lasse Edwartz

Vår ställning verkar ha skakat liv i partierna

Jag börjar och slutar med en upprepning, så får vi se om de går in.

Replik till C, SD och L gällande vägbelysning i Lane

LÄS MER: Ingen skadeglädje från oss – bara sorg

LÄS MER: Protokollet ljuger inte – men Uddevallapartiet gör det

LÄS MER: Inte förvånande att UP skyller på andra

”Uddevallapartiet har varit, är och kommer fortsatt vara positiva till trafiksäkerhetshöjande åtgärder längs våra hårt trafikerade vägar, som Lane-Ryrs bygdegårdsförenings begäran på ett årligt driftbidrag för vägbelysning på väg 172.”

Vi förstår att Uddevallapartiets hållning i frågan stör Elving Andersson (C) som inte var med på nämndens möte men tydligen vet hur jag upplevde det beslutet. Sorgligt bemötande.

Jag försökte förklara att jag skulle ha yrkat avslag och reserverat mig men gjorde inte det, det står jag för och har inte skyllt på andra. Men eftersom jag förespråkat ett beviljande av bidrag till Lane bygdegårdsförening före mötet så blev beslutet fel från min sida. Så varför SD drar upp protokollet är ju konstigt då jag beskrivit enligt ovan.

Vi ställer inte landsbygd mot stad som verkar vara den röda tråden i Elvings retorik. Och nu har även Roger Johansson (L) vaknat. Vi uppmanar honom att lämna innerstaden för ett kvällsbesök i Lane. Vi är mycket väl medvetna om regelverket som Roger Johansson påpekar. Det finns inga regler som säger att kommunen inte kan ge driftsstöd till bygdegårdsföreningen. Nästan 4 500 fordon per dygn. Mer behövs inte sägas. Sedan måste kommunen och Trafikverket mötas i denna fråga.

Det är också återigen roligt att en insändare kan skaka liv i så många partier på en gång. SD har lite svårt att hänga med, men följ insändarna/svaren i ordning så slipper vi svara igen.

Vi har fler satsningar på gång i Lane-Ryr som kommer att gynna utvecklingen av Uddevalla.

Jag ser fram emot att Elving (C), Mattias (SD) med flera tar ställning i frågan och håller med Uddevallapartiet framöver, först och främst när det gäller belysningen i Lane.

”Uddevallapartiet verkar för utveckling i hela kommunen, där vi vill att sakfrågor står över 'gammelpartiernas' politiska särintressen.”

Vi sätter punkt från oss här och önskar SD och C en god, ljus jul.

Kent Andreasson (UP)