Yes! Linnéa Holmberg blev stor matchhjälte med sin straffräddning i den sista sekunden.

Vilken vändning av Kropps damer

Kroppskulturs damer var piskade att vinna matchen mot topplaget Aranäs. Med 15 minuter kvar var ställningen 13-22. När slutsignalen ljöd var det hemmalaget som firade. – Jag är så otroligt stolt, säger tränaren Nora Kovacs.

|

Inför lördagens heta batalj mot topplaget HK Aranäs placerade Kroppskulturs damer sig på negativ kvalplats – strax ovanför de jagande lagen på nedflyttningsplats. För att lyckas hålla sig kvar i division 1 var poäng i de två återstående matcherna därmed nödvändiga.

Hemmalaget fick en bra start på matchen. När drygt tio minuter hade spelats hade laget skaffat sig en 4–2-ledning, där gästernas mål enbart kommit på straff.

Allsvensk-jagande HK Aranäs kom dock ganska snabbt tillbaka, och i halvtid ledde de med 9–14. Den andra halvleken började som den första slutade. Aranäs hade matchen där de ville ha den, och drygade ut sin ledning allt mer ju längre matchen pågick.

Men med kvarten kvar att spela hände det något i det grönklädda hemmalaget – trots underläge 13–22. Linnéa Holmberg, som bytte av Julia Johansson i målet i halvtid, stängde igen, och Johanna Johansson visade vägen framåt. En match som de flesta trodde var avgjord fick liv igen, och med mindre än tre minuter kvar var de ikapp.

Trots det dröjde det fram till 59.54 innan nästa mål kom – och det var Kroppskulturs. Caroline Falk, som gjort en strålande match på linjen, satte 25–24. När sedan Aranäs skulle trycka emot smällde Lisa Olsson ihop med en spelare i bortalaget. Utfallet? Straff och rött kort.

Tiden hade runnit ut. Det enda som var kvar var ett straffkast mot Linnéa Holmberg – som hon räddade. Vild glädje utbröt och spelarna rusade in till lagets målvakt som just räddat två, vad som kan visa sig, livsviktiga poäng.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag är så otroligt stolt över hela laget efter det här. Det är helt otroligt, säger tränaren Nora Kovacs efter matchen.

– Alla vet vilken situation vi är i, med tre av våra nyckelspelare på läktaren. Det här som tjejerna har gjort i dag är nästan omöjligt. Handboll är verkligen en fantastisk sport.

Johanna Johansson, som klev fram rejält när laget jagade en kvittering i slutet, var trött men nöjd efter matchen.

– Det känns jättebra, och framför allt väldigt skönt. En riktigt, riktigt bra kämparinsats av laget i dag, säger hon och pustar ut:

– Jag är helt slut, men det är det verkligen värt. Så otroligt skönt.