Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I kök är det ofta de små detaljerna som gör helheten, säger köksdesignern Anders Haglund på Kallbergs/Electrolux Home i Stenungsund och Uddevalla.
I kök är det ofta de små detaljerna som gör helheten, säger köksdesignern Anders Haglund på Kallbergs/Electrolux Home i Stenungsund och Uddevalla.

Villorna i Häljeröd har köket som husets hjärta

När projektet på Häljeröd börjar gå in i slutfasen och vissa hus redan är färdigbyggda, är det med stolthet man visar upp den kvalité som genomlyser hela bygget.

Ett kök är så mycket mer än en plats att bli mätt på. Det är en plats för umgänge, avslappning och framförallt: Att trivas. I alla fall om man får tro Anders Haglund, köksdesigner på Kallbergs/Electrolux Home i Stenungsund och Uddevalla.

I samband med att DC Bygg fick uppdraget att bygga 16 villor i Häljeröd mellan Bovallstrand och Hunnebostrand blev det Anders som fick ansvaret för utformningen av köken. Ett samarbete mellan totalentreprenören och köksdesignern som visade sig otroligt framgångsrikt.

- Vi är ju experter på vitvaror och kök och själv har jag jobbat med att rita kök i över ett decennium. Jag brukar skämta och säga att ett kök, det kan jag rita när jag sover, säger Anders och skrattar till.

Havsnära – men stilrent

I samband med att husen sålts till slutkunder har det varit Anders, som tillsammans med kunden sätter den touch på köket som de vill ha. Grundköket, som kommer i grundutförandet av husen DC Bygg förmedlar har en tydlig minimalistisk stilren attityd som ändå känns havsnära. Och kunderna som sett köken har alla varit nöjda med grundutförandet, men velat göra varje kök till sitt eget genom att hitta personliga detaljer som fungerar.

- Det kan ju handla om att ändra vitvaror, eller lägga till precis den bänkskiva som man föreställt sig. Vi har ju haft rätt många som uppgraderat till bohusgranit – vilket är väldigt populärt, framförallt här i trakterna kring Bovall.

Det unika är viktigt

För Robin Ottoson, verksamhetsansvarig på DC bygg, är kvalité a och o. Inte minst när det kommer till kök.

- Som totalentreprenör har vi hand om hela bygget från första spadtag till överlämnande av nyckel till kund. Så det är ett stort omfång av tjänster vi behöver erbjuda.

Markanläggare, plåtslagare, VVS-montörer, elektriker, plattgjutare eller snickare är bara några av de som behövs för att få till ett bygge och för Robin är det extra viktigt att de som träffar deras kunder håller måttet.

- Det är ju därför det är så bra när kunderna får träffa Anders. Även om han gör köken åt våra kunder åt oss, så är det viktigt för vårt varumärke att han gör ett gott jobb. Den expertis vi får från Electrolux Home är ovärderlig för oss i sammanhanget.

Trygghet och kvalité

När det flyter på bra är alla som mest nöjda – inte minst Magnus Kallberg, Franchisetagare på Electrolux home.

- För oss är det alltid viktigast att kunderna ska känna sig 100% trygga att de får sina kök precis som de vill, med den standard de förtjänar – oavsett om det är privatkund, eller entreprenörer, säger Magnus och fortsätter:

- I samarbetet så har vi upphandlat ett grundutförande på köket som kunderna sen kan välja till och från precis som de vill med otroliga valmöjligheter. För oss är det viktiga att kunderna ska känna trygghet till 100% med att de får sina kök precis som de vill och med den standard de förtjänar, avslutar Magnus Kallberg, Franchisetagare på Electrolux Home.