Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Totalsegrare. Båten UL-100 med Fredrik Ylikoski och Niklas Rundström tog hem totalsegern i det första racet i Smögen offshore race.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Ylikoski och Rundström tog hem totalsegern

Fredrik Ylikoski och Niklas Rundström tog hem totalsegern när det första racet i Smögen offshore race avgjordes.

Under fredagen inleddes Smögen offshore race utanför Smögen och Kungshamn för 25:e gången. Bakom arrangemanget står Västkustens Racing- och Motorbåtsklubb, VROM. Sammanlagt deltog 41 ekipage fördelade på sju olika klasser. Smögen offshore race blev som vanligt en riktig båtracefest med fartfylld åkning och mycket folk på klipporna. Omkring 3 000 nyfikna och ett 100-tal småbåtar hade samlats längs klipporna på Kleven för att kolla in fartvidundren. Och förutsättningarna var perfekta under hela racet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

I 3b-klassen vann B-25 Gustaf Linden och Nicolina Sjölander, som körde båten B25. Segertiden blev 50,28. På andra plats kom Veronika Olderin och Kristina Coleman med tiden 50:35. Trea blev Thomas Wrenkler och Annika Wrenkler, som var 30 sekunder efter Olderin och Coleman.

– Det var jämnt mellan ettan och tvåan ända fram till mållinjen. I övrigt var det också jämnt mellan de första fem förarna i den klassen, det skilde bara en och en halv minut mellan dem, säger pressansvarige Anders Block till Bohusläningen efter första racet.

Totalsegern gick dock till båten UL-100 med Fredrik Ylikoski och Niklas Rundström. Segertiden blev 45,45.

– Fredrik och Niklas svarade för en jättebra insats. De hade bra fart hela racet och vann rättvist. Dessutom hade häftigt ljud på båten, och det var många i publiken, som tog sig till depå för att se båten efteråt, säger han.

I V150-klassen fick David Hansson och Rolf Hansson avbryta sitt race då båten slog runt och kastade de överbord.

– De klarade sig utan några skador, men båda var förbannade över att de inte kunde fortsätta racet.

Från arrangörernas sida är man jättenöjda med första tävlingsdagen.

– Jag tycker det har varit en oerhört bra tävlingsdag. Vi har haft mycket publik både på klipporna och i båtarna, vilket var roligt. Dessutom har vi haft tur med vädret. Nu hoppas vi på att det blir lika bra väder i dag, men enligt väderprognoserna verkar det bli tufft, säger en Anders Block, som är mycket nöjd med första tävlingsdagen.

Smögen offshore race fortsätter i dag, lördag med den andra och avslutande dagens race. Även då utses en totalsegrare.