Apoteket rånat - personal hotades med tillhygge

Ett apotek i centrala Uddevalla har blivit utsatt för ett väpnat rån. Rånaren lämnade platsen med narkotikaklassade mediciner.

ANNONS
|

Det var vid 18-tiden på fredagskvällen som Kronans apotek på Västerlånggatani Uddevalla blev utsatta för ett väpnat rån. Det var en man som kom in och hotade personal. Han ska enligt polisen ha varit delvis maskerad vid rånet. - Det stämmer att det varit ett väpnat rån. Mannen ska ha hotat personal med någon form av tillhygge, Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Vad för typ av tillhygge som mannen ska ha hotat personalen med vill polisen ännu inte gå ut med, men det ska inte röra sig om något pistolliknande föremål.

Narkotikaklassade mediciner

Mannen har fått med sig gods från butiken, bland annat narkotikaklassade mediciner, men inga pengar.Han lämnade platsen till fots i södergående riktning och polisen söker nu iområdet efter gärningsmannen, men har i nuläget inte gripit någon för rånet.

ANNONS

- Jag vågar inte svara på om det varit några kunder i lokalen men vi är just nu på plats och pratar med personer som kan ha sett händelsen, Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen har under kvällen hållit förhör samt sett över bilderna från övervakningskamerorna.

- Vi är väldigt intresserade av folk iakttagelser, säger JohnnyAndersson som är förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Flera rån i Uddevalla

Rånet mot apoteket är det tredje rånet med beväpnade gärningsmän som skett under knappt tre månader. I slutet på Augusti gick två maskerade män in påguldbutiken Golden house i centrala Uddevalla och misshandlade och rånade butiksägaren.

För drygt två veckor sedan skedde ännu ett rån då två maskerade män gick in på Bingohallen i Uddevalla. Männen hotade personal med pistol och fick med sig kontanter i en plastpåse.

ANNONS