Trippelmördaren Martin Saliba lämnas inte ut från Libanon

Libanon kommer inte att lämna ut livstidsdömde trippelmördaren Martin Saliba till Sverige. Saliba har varit internationellt efterlyst sedan i januari i år.

ANNONS
|

Igår eftermiddag, på tisdagen, fick Sten-Rune Timmersjö samtal från polisen FAST-grupp.

- De berättade att Libanesiska myndigheter inte kommer att lämna ut Martin Saliba. Det finns inte något vi kan göra åt det. Nu vet vi att vi inte kan gå den vägen, säger Sten-Rune Timmersjö.

Sten-Rune Timmersjö berättar att det är FAST-gruppen som har skött alla samtal med myndigheter.

Hur länge har ni vetat att Martin Saliba befinner sig i Libanon?

- Det gjorde vi ganska tidigt, eller vi misstänkte det i alla fall, säger Sten-Rune Timmersjö.

Martin Saliba försvann från Sverige precis innan hovrättsdomen skulle avkunnas i januari. Han var med vid förhandlingen den 7 januari. Det är det sista de svenska myndigheter har sett av honom.

ANNONS

- Det var precis innan helgen det hände. Så han hade hela helgen på sig att försvinna. Egentligen upptäckte vi redan då att han hade försvunnit. Vi visste inte vart han hade flytt men vi anade givetvis, säger Sten-Rune Timmersjö.

Redan då kopplades polisens specialgrupp, FAST, in. Jakten efter den dömde trippelmördaren har sedan dess pågått intensivt.

Läs också:Martin Saliba får inte prövningstillstånd i HD

Läs också:Saliba överklagar inte till HD

Läs också:Martin Saliba överklagar till HD

Läs också:Martin Saliba kunde inte häktas i rätten

Läs också:Trippelmorddömd fortfarande på fri fot

Läs också:Trippelmordet - detta har hänt

Så här skriver polisen på sin hemsida:

Igår eftermiddag fick polisen ett meddelande ifrån Libanesiska myndigheter att de inte har för avsikt att lämna ut Martin Saliba som finns i landet. Martin Saliba är libanesisk medborgare och landet lämnar inte ut sina egna medborgare. Martin Saliba dömdes till livstids fängelse av Hovrätten för trippelmordet i Uddevalla i början av året. Han medverkade vid större delen av hovrättsförhandlingen men försvann ut ur landet innan sista förhandlingsdagen. Vi vet att han lämnade Sverige 8-9/1 och att han åkte via Turkiet till Libanon. Även om det inte går att få Martin Saliba utlämnad ifrån Libanon kvarstår efterlysningen av honom.

ANNONS