Centerpartiets ledare Annie Lööf har misslett partiet för att hon kritiserar Sverigedemokraterna, anser Gunnar Persson.
Centerpartiets ledare Annie Lööf har misslett partiet för att hon kritiserar Sverigedemokraterna, anser Gunnar Persson. Bild: Christine Olsson/TT

Centerledaren har misslett partiet

Äntligen ett friskt livstecken från en centerpartist som insett att nu har hans parti nått vägs ände i parlamentet. Skulle inte vara förvånad om att han har fler som går i de tankarna eller redan tagit samma steg.

ANNONS

Replik till ”Inte längre centerpartist” 7 juli

LÄS MER:Centern orsakade regeringskrisen

Min far som var bondeförbundare vrider sej nog i sin grav över hur illa Hedlunds och Fälldins efterföljare misslett partiet så infernaliskt och omdömeslöst.

Att partiet fått med sig statsministern och hans parti på denna parlamentariska ökenvandring är heller inte förvånande. De har ju det gemensamt, att i grämelsen över att ha tappat massor av väljare sedan sina storhetstider, nu hälla ut sin galla med i dag historisk gallimatias visavi det parti som nu är nästan uppe i Fälldins och statsministerns opinionssiffror, enligt svenska folket.

Nu har man riktat sin galla mot ett parti som inte fanns till, och vars ledare inte var födda eller ens påtänkta, när tyska nazister tilläts använda vårt land under andra världskriget för trupprörelser och dåtidens regeringspartier uppmanade svenska folket att låta det ske och bara se på.

ANNONS

Dessa ”vänner” och deras förintelsehistoria har man nu tillskrivet SD-partiet och målat ut för svenska folket. Men att hålla god min och ha vänskapsband med historiens urkunder har man tydligen inga problem med. Tala om omoral, när man såg vår normalt lugne och sansade försvarsminister på bästa tv-tid exekvera gallan med papper i skakig hand och med darrig röst kalla en miljon svenskar för sminkade grisar.

Centerledaren är tydligen med på den raljansen, för i lag med statsministern tyckts hon fått smaka på att ”allt är tillåtet och möjligt” i maktens namn. Ska nu bli intressant att se hur hon lyckas föra en ”konstruktiv oppositionspolitik” med skygglappar åt höger och vänster.

Gunnar Persson

Kastet, Stillingsön