Fimpar utanför Drottning Blankas Gymnasium i Uddevalla vid torget före detta Plusgymnasiet
Fimpar utanför Drottning Blankas Gymnasium i Uddevalla vid torget före detta Plusgymnasiet Bild: Karl af Geijerstam

Det är eleverna som är ansvariga för nedskräpningen

"Det är inte en fråga om uppfattning utan en klar realitet."

ANNONS
|

Replik till rektor Lotten Elming, Drottning Blankas Gymnasieskola, gällande hennes svar om nedskräpning i direkt anslutning till skolan

LÄS MER:Eleverna får inte använda torget som en rökruta

Rektor Lotten Elming vid Drottning Blankas Gymnasieskola har svarat på vår debattartikel om nedskräpningen med fimpar och snus på trottoaren i direkt anslutning till Gymnasiet.

Tyvärr tar dock inte Elming nedskräpningen och skolans ansvar på fullt allvar utan skriver ”att det uppfattas om våra elever skräpar ner”.

Det är inte en fråga om uppfattning utan en klar realitet. Alla som går förbi skolan kan se att det är ju i den direkta anslutningen till skolan som nedskräpningen sker. Hon glider på ansvarsfrågan och försöker göra skolelevernas nedskräpning till en samhällsfråga!

ANNONS

Samtidigt skriver hon, fullt korrekt, att enligt Tobakslagen är det ej tillåtet för en skola att sätta upp askkoppar, då detta skulle ses som om man uppmuntrar eleverna till rökning. Men det är ju definitivt inte heller tillåtet att slänga fimpar och snusrester på allmän plats, det vill säga på trottoaren i direkt anslutning till skolan. Dessutom känns det hånfullt såväl mot kommunen som mot kommunmedborgarna med denna nedskräpning nu när centrum fått en verklig efterlängtad ansiktslyftning. Detta får inte förstöras av röksugna elever.

Avslutningsvis skriver Elming at man kommer att minimera nedskräpningen. Men tyvärr Elming, det räcker inte. Ambitionen som ska gälla är noll-tolerans mot nedskräpning i direkt anslutning till skolan.

Vårat Gäng

Nils Carlsson, Per-Olof Ek, Ingela Hellberg, Kent Passbo, Håkan Kragnert, Tommy Reinhardt med flera

ANNONS