Nu har ju hederskulturen återkommit till det plågade landet Afghanistan, skriver debattören.
Nu har ju hederskulturen återkommit till det plågade landet Afghanistan, skriver debattören. Bild: Rahmat Gul

Hederskulturen är en fruktansvärd plåga

All heder till de modiga moderatkvinnorna i Västra Götaland som tar upp det avskyvärda förtrycket inom islams hederskultur.

ANNONS

Kommentar till Ann-Sofie Alm, 20 Augusti

LÄS MER:Skrämmande okunskap om hederskultur

Den 9 Augusti skrev de om hur pojkar och flickor blir så enormt olika behandlade, någon jämställdhet finns inte överhuvudtaget. På badstranden i hettan satt flickor fullt påklädda från topp till tå medans deras bröder sprang i badbyxor.

Ann-Sofie Alm tar upp tvångsäktenskap av mycket unga flickor och all annan ondska inom hederskulturen. Hon kallar det en skammens kultur, jag håller helt med. Hade dessa fantastiska debattartiklar varit undertecknade med Sverigedemokraterna vet jag en kvinna som hade skrikit rasism högt, nämligen Centerns ledare Annie Lööf.

V och MP hade naturligtvis också hakat på Centerns rop om rasism, det är ju deras väljare som blir kritiserade. En vänsterkvinna som kämpat mot hedersförtrycket är Amineh Kakabaveh. Hon uteslöts naturligtvis från sitt parti, det med skygglapparna. All heder åt denna modiga kvinna som numera är politisk vilde.

ANNONS

Nu har ju hederskulturen återkommit till det plågade landet Afghanistan. Stora delar av den demokratiska världen är i chock. Ja, så fort kan det gå att få tillbaka förtrycket. Detta bevisar att man måste vara enormt vaksam mot dessa tyranniska krafter även i vårt fredliga Sverige.

Bengt Larsson

Smögen

ANNONS