Ett Gulag-läger i Birobidzhan, Sovjetunionen år 1954. Stalin skickade politiska fångar till Sibirien.
Ett Gulag-läger i Birobidzhan, Sovjetunionen år 1954. Stalin skickade politiska fångar till Sibirien.

Hur ser historien ut i just ditt parti?

Hej Farmor! Tack för en jättebra insändare med titeln Brunmålning av Sverigedemokraterna. Hoppas du är politiker farmor, eller vill bli det.

ANNONS

Kommentar till signaturen Farmor 14 oktober

LÄS MER:Brunmålning av Sverigedemokraterna

Äntligen någon som är villig att se helheten i politiken. Äntligen en "vanlig" röst som blir hörd, istället för de smutskastande inlägg och kommentarer som man tyvärr har blivit van vid.

Som avlönade politiker borde de lägga mer kraft på att framföra sin egen politik, då det inte är så många partier som har ett fläckfritt förflutet. Inte hundra år sen Vänsterpartiet valde att ta bort det sista ordet i namnet (Kommunisterna). För mig helt otroligt att det har gått i princip omärkt förbi, att samarbeta med detta parti har varit helt ok hela tiden.

ANNONS

Att partier som MP, V, S och C mobbar ut ett parti – SD – är precis det vi lär våra barn att inte göra. Kanske man ska föregå med gott exempel och föra fram en bättre politik istället. Ingen av de andra partierna kan slå sig för bröstet att de är så mycket bättre vid närmare granskning, historiskt sett eller via samarbete. Ruttet!

Att nazismen synas är helt rätt, att kommunismen "nästan helt" klarar sig utan debatt, grävande journalistik, dokumentärer, poddavsitt och så vidare gör mig väldigt fundersam. Vad händer om media/politiker nästan bara granskar vissa hemskheter? Där det finns foto/filminspelningar, dokumenterade listor för transport/mord och så vidare som det finns efter nazismens gärningar.

Gulag och liknande läger, (så många miljoner mord att ingen vet exakt) får heller inte hända igen, men dessvärre (inget får glömmas) tror jag kommunismen är det som kommer att glömmas bort först och då också risk att det händer igen...

Rädd för Rött i framtiden

ANNONS