Att fortsatt försöka svartmåla Moderaterna i abortfrågan och försöka så tvivel om att vi inte skulle vara för rätten till abort är förmätet och Janette Olsson (S) borde stå över sådant, skriver debattören.
Att fortsatt försöka svartmåla Moderaterna i abortfrågan och försöka så tvivel om att vi inte skulle vara för rätten till abort är förmätet och Janette Olsson (S) borde stå över sådant, skriver debattören. Bild: Gorm Kallestad

S underskattar väljarnas intelligens

Att fortsatt försöka svartmåla Moderaterna i abortfrågan och försöka så tvivel om att vi inte skulle vara för rätten till abort är förmätet och Janette Olsson (S) borde stå över sådant, skriver debattören.

ANNONS
|

Svar till: ”M är svaret skyldigt om rätten till abort!

Moderaterna kompromissar inte med aborträttsfrågan, tvärtemot vill vi förstärka varje individs rätt till sin egen kropp, och så sent som i slutet av april röstades Riksdagen igenom Moderaternas förslag om att det även ska bli tillåtet med abort i hemmet. Det innebär att de kvinnor som vill kan hämta ut medicinen på apoteket och aborten kan genomföras i hemmet. Rätten till stöd och hjälp från sjukvården förblir naturligtvis intakt och den som inte vill genomföra abort i hemmet har fortfarande en ovillkorlig rätt att få hjälp via sjukvården.

ANNONS

Men att försöka hitta konflikter som inte finns, hitte-på-bråka, är inget annat än att göra hån av väljarnas intellekt.

Mitt förslag är istället att försöka samverka och ta tag i det som är skadligt för Sverige. Mitt exempel var hederskulturen för där behövs det ett rejält uppvaknande från både politik och myndigheter.

I det som Olsson (S) nämner som regeringens förtjänst finns Nationellt Centrum för hedersrelaterat våld och förtryck som ett strålande exempel på hur Juno Bloms (L) hårda och envisa arbete för alla barns rättigheter samlat en enig riksdag och äntligen givit resultat.

Det blir dessvärre nu ytterligare ett exempel på hur den socialdemokratiska regeringen ännu en gång tydligt tar åt sig äran för förslag som drivits igenom av en riksdagsmajoritet.

S-kvinnor får nog ropa högre in det egna partiet och in i regeringen, , gällande sin prioriterade fråga om hederskultur, därför att för mig är det en gåta hur S så sent som i juni röstade nej till att alltid pröva utvisning av utlänningar som begått brott med hederskontext.

Varför vill Socialdemokraterna behålla dessa kriminella förtryckare i Sverige?

Aborträtten är inte hotad i Sverige.

Däremot är många unga människors mänskliga rättigheter hotade i dagens Sverige på grund av hederskulturen och dess frihetsberövande, tvångsgifte, barnäktenskap , könsstympning, misshandel, hot, förtryck och ytterst rena mord.

ANNONS

Det är en skam!

Här borde det finnas en gemensam kraftsamling över alla partigränser om att i Sverige råder nolltolerans mot hederskultur.

Det kommer det att bli med en moderatledd regering.

Ann-Sofie Alm (M)

riksdagsledamot

ANNONS