Bromma flygplats.
"Om Roger Johansson tycker att jag och flygplatsernas ägare Swedavia har fel när de säger att Bromma är olönsam och att trafiken bör flyttas till Arlanda – förklara varför de har fel”, skriver Jarmo Uusitalo (MP). Bild: Pontus Lundahl/TT

Varför har vi fel om flygplatsen?

Replik till Roger Johansson 11 maj

ANNONS

LÄS MER:MP:s beskyllningar delas inte av majoriteten

Roger Johansson (L) öppnade en debatt om Bromma flygplats. I sitt första inlägg var hans argumentation i huvudsak att det inte finns en majoritet för en nedläggning av Bromma flygplats, plus diverse nedsättande omdömen om andra partier, Centern, Liberalerna och Miljöpartiet. Hans enda sakargument var att det skulle vara en katastrof eftersom Arlanda flygplats inte får byggas ut.

I min replik besvarade jag sakargumentet om Arlanda med att hänvisa till ägaren av både Bromma och Arlanda flygplats, Swedavia. De konstaterar att Bromma flygplats inte är lönsam och att trafiken borde koncentreras till Arlanda. Swedavia anser inte heller att Arlanda behöver byggas ut, utan att de tre landningsbanor som finns klarar även trafiken från Bromma (Heathrow, London som hanterar tre gånger så många passagerare har två landningsbanor).

ANNONS

I min replik skrev jag också att en utredning om Bromma just nu görs och ska vara klar den sista augusti i år, och uppmanade Roger Johansson att vänta på fakta i utredningen.

LÄS MER:Att inte lägga ner flygplatsen vore katastrof

I Roger Johanssons svar fortsätter han med samma argumentationsstil som bygger på principen att ”jag och mina kompisar tycker inte som du – därför har du fel”. Jag tycker att det vore bättre både för oss två och för läsarna om han i stället besvarar mina sakargument.

Om Roger Johansson tycker att jag och flygplatsernas ägare Swedavia har fel när de säger att Bromma är olönsam och att trafiken bör flyttas till Arlanda – förklara varför de har fel. När Swedavia säger att Arlanda klarar att ta emot Brommas flygtrafik och du inte håller med, förklara för mig och flygplatsernas ägare varför vi har fel. Med faktaargument om just detta. Då kan vi föra en saklig debatt och granska varandras argument och då behövs inga nedsättande kommentarer om andra.

Jarmo Uusitalo (MP)

LÄS MER:Dåliga avgångstider blir landsbygdens lott