Kim Kärnfalk och Stina Wollter blir programledare för Karlavagnen på söndagar. Bild: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Kim Kärnfalk och Stina Wollter blir programledare för Karlavagnen på söndagar. Bild: Micke Grönberg/Sveriges Radio Bild: Micke Grönberg

Karlavagnen ska sändas från Uddevalla

Kim Kärnfalk och Stina Wollter blir programledare för Sveriges Radios populära samtalsprogram Karlavagnen, när sändningarna utökas till söndagar.

ANNONS

– Jag är jättestolt över att ha fått det här hedersuppdraget, för det roligaste med det här jobbet är att prata med lyssnare och ta del av deras historier. Och det känns jättekul att få vara med och sätta Uddevalla på kartan, säger Kim Kärnfalk, programledare på P4 Väst.

Karlavagnen som sänds på Sveriges Radio från måndag till fredag, bygger på att lyssnare ringer in och berättar sina historier kring ett visst tema.

– Det som är roligt är att det är de som ringer in som sätter sin prägel på programmet, och där jag sitter och lyssnar och för samtalet vidare.

ANNONS

Nu ska programmet även sändas på söndagar, och Stina Wollter och Kim Kärnfalk kommer att köra varannan söndag. Stina Wollter sänder från en studio i Uppsala, och det första programmet sänds den 13 januari. Hon återvänder till programmet efter sju år.

– Jag är glad att kunna fortsätta med att samtala med och stanna upp inför människors berättelser, säger Stina Wollter i ett pressmeddelande. Längtan och behovet att bearbeta det pågående och det passerade är utan slut och det är viktigt att det finns utrymmen, kanaler och platser där det tryggt kan ventileras och bearbetas. Karlavagnen är en av de platserna – en lägereld där vi får syn på andra och oss själva, säger hon.

Den 20 januari är det dags för premiär med Kim Kärnfalk, med uppbackning från redaktionen på P4 Väst med säte i Uddevalla.

– Det är roligt att de flyttar hela produktionen till Uddevalla. Telefonslussen är här och Cecilia Läckberg blir producent. Det här är en egenproduktion kan man säga, förklarar Kim Kärnfalk

Kim Kärnfalk som ursprungligen kommer från Uddevalla, flyttade tillbaka hit 2017.

– När jag skulle flytta från Stockholm, sa folk till mig att ”du kommer bli bortglömd nu”. Men så har det ju inte blivit.

ANNONS

Hur känns det inför premiären?

– Jag har fått veta att Karlavagnen har en halv miljon lyssnare. Det känner jag att jag inte hade behövt veta. Jag har kaninpuls ändå. Men det ska nog gå bra.

Fakta: Kim Kärnfalk

Kim Kärnfalk är sångerska och programledare. 2001 vann hon Melodifestivalen med gruppen Friends och”Lyssna till ditt hjärta”. 2008 utkom hennes självbiografi ”Mamma, mormor och jag”. Kim Kärnfalk har bland annat varit sidekick och programledare på Radio 1, programledare på P4 Stockholm samt hoppat in som programledare i Karlavagnen. Sedan januari 2017 är hon programledare på P4 Väst.

Fakta: Stina Wollter

Stina Wollter är konstnär, föredragshållare, sångerska, författare och programledare. 2007-2012 var hon programledare i Karlavagnen i P4 och sedan 2014 har hon gjort programmet ”Söndagarna med Stina Wollter” i P4. 2017 släppte hon debutsingeln ”Leave my shame” och 2018 boken ”Kring denna kropp”. 2017 kom Stina Wollter fyra i TV4:s ”Let’s dance”.

Fakta: Karlavagnen

Karlavagnen har sänts sedan 18 januari 1993. De första programledarna hette Lisa Syrén och Bengt Grafström. En genomsnittlig kväll lyssnar nära en halv miljon människor på programmet.

Karlavagnen med Stina Wollter och Kim Kärnfalk sänds på söndagar kl. 21.40 i P4 och i Sveriges Radio Play.

Källa: Sveriges Radio